Primăria Capitalei primește 60 milioane lei prin PNRR pentru construirea unui centru de psihiatrie pediatrică la spitalul Obregia, a anunțat primarul general, Nicușor Dan, pe pagina de Facebook.

Spitalul ObregiaFoto: Google Maps

”Creștem calitatea serviciilor medicale și realizăm noi facilități sanitare cu fonduri europene: s-au alocat 60 de milioane de lei fonduri PNRR pentru Spitalul „Prof. Dr. Alexandru Obregia” unde se va edifica un Centru de Psihiatrie Pediatrică. Noul centru, o clădire cu trei etaje, va avea cameră de gardă, ambulatoriu de specialitate și spații de terapie”, a anunțat Nicușor Dan pe pagina de Facebook.

Consiliul General al Municipiului București a aprobat în noiembrie 2022 indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui Centru de psihiatrie pediatrică în incinta Spitalului Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Alexandru Obregia. Valoarea investiției este de 60.587.323 de lei cu TVA, de acești bani urmând să fie construite două corpuri noi, unul cu 3 etaje și unul cu unul, având funcţiunea de cabinete medicale pentru tratarea copiilor prin terapie.

”La nivelul Capitalei nu există servicii publice de complexitate pentru specialitatea psihiatrie pediatrică, iar la nivelul Spitalului Prof. Dr. Obregia, Clinica de Psihiatrie a Copilului şi Adolescentului nu poate oferi pacienţilor minori toate serviciile de care aceştia ar avea nevoie pentru depistarea activă precoce, psihoterapie cognitiv-comportamentală, consiliere psihologică a părinţilor şi familiei, precum şi servicii educaţionale pentru copiii cu tulburări din spectrul autist şi cu tulburări de sănătate mintală”, se arata în anexele proiectului de hotărâre aprobat în noiembrie.

Primăria Capitalei va primi bani prin PNRR și pentru modernizarea maternității Bucur.

„Un prim proiect pe care l-am propus a fi finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență a fost aprobat de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației: este vorba despre cererea de finanțare pentru renovarea și consolidarea corpurilor de clădire A și B ale Maternității Bucur, din str. Bucur, sector 4”, a anunțat în noiembrie 2022 Nicușor Dan.

Valoarea finanțării nerambursabile este de 35.355.175,99 lei, iar perioada de implementare este de 40 de luni de la semnarea contractului de finanțare.