Lucrările de montare a tablierului la pasajul Doamna Ghica au trecut de jumătate, acesta fiind pus pe poziție, iar restricțiile de trafic de pe Șoseaua Colentina, în zona intersecție Doamna Ghica, au fost ridicate. Reamintim că de pe 11 noimebrie, pe Șoseaua Colentina, în zona intersecției Doamna Ghica, pe sensul de mers spre Obor, carosabilul a fost blocat, tablierul fiind montat practic în mijlocul drumului.

Lucrări Pasaj Doamna Ghica - decembrie 2022Foto: HotNews/Catiusa Ivanov

Traficul rutier pe acest sens a fost mutat pe cele două benzi de pe linia de tramvai, circulația tramvaiului fiind sistată.

Weekendul acesta tablierul a fost ridicat, iar miercuri dimineață separatoarele de plastic care blocau accesul mașinilor în șantier fiind înlăturate. Mașinile vor trece pe sub tablier.

Circulația tramvaielor este în continuare sistată, până la finalul lunii martie.

”Am făcut un efort, s-a lucrat și în weekend, ca să terminăm cât mai repede și să putem ridica restricțiile de trafic înainte de Crăciun, când este foarte aglomerat traficul”, a declarat Cristian Hiver, directorul companiei Trustul de Clădiri Metropolitane, constructorul pasajului. Termenul inițial anunțat pentru ridicarea restricțiilor era 10 ianuarie.

Restricțiile de trafic rămân ridicate până în luna ianuarie, când va fi blocat carosabilul pe celălalt sens, în zona intersecției Doamna Ghica, pentru montarea celeilalte jumătăți de tablier.

”Nu vă pot spune când vom pune restricțiile, dacă pe 9 ianuarie sau mai târziu, depinde de vreme, dacă putem lucra”, a explicat Hiver.

Despre Pasajul Doamna Ghica

Pasajul de la Doamna Ghica nu va fi gata la finalul acestui an, ci abia în august 2023, a declarat primarul general, Nicușor Dan. Lucrările la pasajul de la Doamna Ghica au început în 2018 și aveau termen de finalizare mai 2020, dar acest termen a tot fost amânat și de fostul primar Gabriela Firea și de actualul primar, Nicușor Dan, până am ajuns aici.

Lucrările la pasaj sunt executate de Trustul de Clădiri Metropolitane, iar tablierul metalic este fabricat în Italia.

Structura pasajului și rampele au fost finalizate anul trecut, după aproape un an de blocaje, și a mai rămas de executat doar tablierul metalic, adică structura metalică a podului. După două tentative eșuate, la începutul acestui an, în ianuarie, municipalitatea a reușit să finalizeze licitația pentru tablier.

Contractul a fost atribuit firmei Scandiuzzi din Italia, valoarea contractului fiind de 21,8 milioane lei, iar termenul de livrare de șapte luni și jumătate de la semnarea contractului. Dar nici acest termen nu a fost respectat, fiind o întârziere de câteva săptămâni din cauză că municipalitatea a avut iar conturile blocate.

Primele bucăți ale tablierului au ajuns pe șantier pe 3 septembrie.