Primăria Capitalei aproape a finalizat licitația pentru achiziția celor 100 de troleibuze noi. Singura ofertă primită, cea de la Solaris, a fost analizată și trimisă pentru validare la Agenția Națională pentru Achiziții Publice. După semnarea contractului, termenul de livrare este de 22 de luni.

Troleibuz RATBFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

”Comisia de evaluare a finalizat analiza ofertei depuse de firma Solaris pentru achiziția a 100 de troleibuze cumpărate cu fonduri nerambursabile de la Agenția Fondului pentru Mediu. Raportul final va fi trimis către ANAP pentru validare, iar mai apoi va fi atribuit câștigătorului licitației. Termenul de livrare pentru cele 100 de troleibuze este de 22 de luni de la semnarea contractului”, a anunțat primarul general, Nicușor Dan, pe pagina de Facebook.

Cele 100 de troleibuze noi, din gama de 12 m, vor avea podeaua complet coborâtă, spațiu destinat cărucioarelor pentru persoane cu dizabilități, vor fi dotate cu computer de gestiune management vehicul cu funcții GPS, sistem de informare audio-video, aer condiționat și au o autonomie minimă de 20 de km, a anunțat primarul general.

Garanția funcționării va fi de 300.000 km de la data recepției sau 5 ani pentru troleibuz în ansamblu și pentru toate componentele acestuia, inclusiv întreținerea planificată, consumabilele și manopera efectuată în această perioadă.

Solaris Bus&Coach este singura firmă care s-a înscris la licitația demarată de Primăria Capitalei pentru achiziția a 100 de troleibuze noi. Valoarea totală estimată a acestui contract este de 273.109.244 lei fără TVA. Fondurile sunt asigurate prin finanțare nerambursabilă de la Fondul de Mediu, din veniturile obținute din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră.

Aceste troleibuze vor fi achiziționate suplimentar față de cele 22 de troleibuze finanțate prin PNRR.

Troleibuzele care circulă în prezent sunt cele cumpărate de fostul primar Adriean Videanu în 2005- 2007.