Primăria Capitalei se asociază cu Primăria Sectorului 2 pentru extinderea liniei de tramvai între Pantelimon și Pipera, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat luni de Consiliul general. Astfel, primăria Sectorului 2 va face studiul de fezabilitate și documentațiile cadastrale și urbanistice necesare implementării proiectului.

Pasajul Doamna Ghica 6Foto: Hotnews

”Se aprobă Acordul de asociere dintre Sectorul 2 al Municipiului București și Municipiul București privind realizarea de către Sectorul 2 al Municipiului București a documentațiilor cadastrale, urbanistice, tehnico-economice și a unui studiu de fezabilitate având că obiectiv reconfigurarea intersecției și a pasajului Doamna Ghica - Colentina și de modernizare a caii de rulare tronson dublu tramvai existent și de realizare tronson dublu tramvai nou, rezultând un traseu final cuprins între bd. Dimitrie Pompei - calea ferată - Șos. Petricani - bd. Lacul Tei - str. Doamna Ghica - Șos. Pantelimon - bd. Chișinau - bd. Basarabia - Șos. Vergului, inclusiv amenajarea/ reconfigurarea domeniului public adiacent lucrărilor menționate (intersecții/ artere de circulație și rețele și dotări tehnico-edilitare) pe o lungime de 12km, pe rază administrativ-teritorială a sectorului 2 al municipiului București”, se arată în proiectul de hotărâre aprobat.

Practic, linia nouă de tramvai ar urma să plece de la Piața Delfinului, pe strada Doamna Ghica, pe pasajul de la Doamna Ghica, care a fost proiectat să poată fi introdus și tramvaiul atunci când municipalitatea va avea bani, și va ajunge pe Șoseaua Petricani.

După realizarea studiului de fezabilitate, cele două instituții vor afla dacă propunerea este fezabilă, cât costă realizarea proiectului și ce implică.