Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, sâmbătă, că „abia aşteaptă” o discuţie cu conducerea centrală a PNL, cu care vrea să vorbească despre cum se împarte bugetul între municipalitate şi primăriile de sector. Reacția vine la o zi după ce liderul PNL, Nicolae Ciucă, a acuzat că Bucureștiul este „un oraş blocat, confruntat cu lipsa de perspectivă, cu management cu probleme şi cu o foarte complicată constelaţie de conflicte politice” și a cerut PNL să propună pentru Nicușor Dan un plan în zece puncte cu termene de implementare în prima jumătate a anului viitor.

Nicusor DanFoto: Adi Iacob / HotNews
 • „La Bucureşti există o coaliţie care funcţionează. Luni o să avem o şedinţă de consiliu general, o să vedeţi că proiectele care sunt depuse pe ordinea de zi o să treacă. Ele sunt propuse de primar, de viceprimarul de la PNL, de viceprimarul de la USR, această coaliţie funcţionează la Bucureşti.
 • În ceea ce priveşte discuţia cu conducerea centrală a PNL, abia o aştept. Vreau să discutăm despre Bucureşti cu conducerea centrală a PNL.
 • Vreau să discutăm despre buget, vreau să discutăm despre cum se împarte bugetul între Primăria Capitalei şi primăriile de sector, vreau vorbim despre toate aceste subiecte şi abia aştept această discuţie. (...) Vreau să discutăm foarte serios ce facem cu oraşul ăsta”, a declarat Nicuşor Dan, citat de Agerpres.

Întrebat de jurnalişti cum va mai pune în practică proiectele în Consiliul General fără o majoritate, edilul a răspuns: ”Această majoritate există, funcţionează (...). Cred că partidele de dreapta şi cu mine avem o obligaţie faţă de bucureşteni să ne respectăm programul cu care am candidat împreună şi mai ales să nu lăsăm Bucureştiul pe mâna PSD”.

El a dat câteva exemple privind realizările de până acum:

 • „Bineînţeles că am un plan în privinţa acestui oraş. De exemplu, că am semnat 200 de milioane de euro pentru termie, de exemplu că dăm drumul la tramvaie, de exemplu că suntem în faza finală de achiziţie cu troleibuzele şi cu autobuzele electrice, de exemplu că am semnat atribuirea pentru semaforizare inteligentă.
 • Toate acestea sunt realizări ale unui program cu care ne-am angajat şi cu care am venit în faţa cetăţenilor”.

Reacția vine la o zi după ce liderul PNL, Nicolae Ciucă, a acuzat că Bucureștiul este „un oraş blocat, confruntat cu lipsa de perspectivă, cu management cu probleme şi cu o foarte complicată constelaţie de conflicte politice” și a cerut PNL să propună pentru Nicușor Dan un plan în zece puncte cu termene de implementare în prima jumătate a anului viitor.

„Să-i spunem limpede ce aşteptăm de la el într-un interval de timp rezonabil, pentru a vedea cum mai putem coopera cu el”

Organizaţia Bucureşti a PNL va trebui să propună, până la sfârşitul lunii ianuarie, un plan în zece puncte cu termene de implementare în prima jumătate a anului viitor pentru primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, iar în funcţie de realizările acestuia liberalii vor decide dacă îl mai sprijină sau nu în Consiliul General, a declarat, vineri, liderul PNL, premierul Nicolae Ciucă.

 • "Propun ca, până la sfârşitul lunii ianuarie, organizaţia PNL Bucureşti să gândească un plan în zece puncte pe care să-l dea primarului general cu termene precise de implementare în prima jumătate a anului viitor.
 • În funcţie de realizări, vom decide în ce măsură vom dori sau nu să-l mai sprijinim în Consiliul General", a declarat Ciucă, la şedinţa Comitetului de Coordonare al PNL Sector 3.

El a acuzat că Bucureştiul este "un oraş blocat, confruntat cu lipsa de perspectivă, cu management cu probleme şi cu o foarte complicată constelaţie de conflicte politice".

 • "Va trebui să formulăm un răspuns mai clar în ceea ce priveşte administraţia Capitalei. Vă mărturisesc, cel puţin până acum, nu înţeleg întru totul poziţia PNL în Bucureşti.
 • Suntem la putere sau suntem în opoziţie? La sectoare, în funcţie de personalitatea primarilor, lucrurile sunt şi ele diferite şi confuze.
 • Toată lumea este de acord că trebuie să câştigăm Bucureştiul la alegerile următoare. Eu aş vrea să aşez în faţa dumneavoastră o altă întrebare la care vă îndemn să reflectaţi: pentru ce vrem noi să câştigăm Bucureştiul? Un municipiu cu electorat preponderent liberal are nevoie de conducere liberală şi sunt convins că suntem cu toţii de acord cu acest lucru, dar la fel de bine sunt convins că şi dumneavoastră gândiţi că nu vom putea câştiga din nou Bucureştiul mergând doar pe ideea că dreapta trebuie să conducă.
 • Vom putea câştiga doar dacă vom arăta că avem o viziune, un proiect pentru această capitală europeană. Vă invit să inversăm cumva întrebările. Nu cu cine sau în alianţă cu ce partid vom câştiga Bucureştiul, ci pentru ce vrem să câştigăm Bucureştiul. În funcţie de răspunsul la această întrebare va trebui să ne definim şi răspunsul în raport cu actualul primar general, dar şi care este calea de urmat spre obiectivul nostru.
 • Cu alte cuvinte, să-i spunem limpede ce aşteptăm de la el într-un interval de timp rezonabil, pentru a vedea cum mai putem coopera cu el", a spus Ciucă.