O nouă ediție a Festivalului Lights On va avea loc între 9-18 decembrie, în parcurile din Sectorul 2, a anunțat primarul Radu Mihaiu, pe pagina de Facebook. În cadrul evenimentului vor fi expuse în parcurile Ioanid, Grădina Icoanei, Păsărari și Morarilor, instalații luminoase create de artiști din România, Polonia, Marea Britanie, Franța și Olanda.

Instalația Gaia în Parcul IoanidFoto: AGERPRES

”Vă aduceți aminte de Gaia? Festivalul Lights On se întoarce în Sectorul 2, iar anul acesta vom avea instalații noi create de artiști din România, Polonia, Marea Britanie, Franța și Olanda. Lights On a fost o bucurie pentru bucureșteni în 2021 și sunt convins că va fi o bucurie și în 2022. Luminile lunii decembrie pot fi mai mult decât doar luminițe pe bulevarde, pot fi lucrări de arta ale unor artiști extraordinar de talentați. Sunt bucuros că bucureștenii pot vedea astfel de lucrări în Sectorul 2”, a anunțat primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, pe pagina de Facebook.

Tema generală a ediției este Intersection. Anul acesta vor fi expuse 9 creații ale unor artiști din Marea Britanie, Franța, Polonia, Olanda și România.

”În premieră, va fi expusă în România şi celebra instalație Museum of the Moon, o replică a Lunii. Stringed – o instalație impresionantă de 20 de metri lungime. Diva – lucrare sculpturală. Balloomi și Aqua Olimpia. Tot pentru prima dată ajunge la noi şi instalaţia text de lumină „MI-E DOR DE TINE”, lucrare care în trecut a fost expusă la Londra, Washington D.C. şi Chicago”, a anunțat Primăria Sectorului 2.

”Publicul se va putea bucura de instalații care vorbesc în premieră despre această temă, în vreme ce alte instalații iubite de publicul larg revin la București. Zonele de interes pentru această ediție sunt parcurile Ioanid, Grădina Icoanei, Păsărari și Morarilor din Sector 2”, au anunțat organizatorii.

La ediția de anul trecut, una dintre cele mai apreciate instalații a fost Gaia, celebra lucrare a lui Luke Jerram, amplasată în Parcul Ioanid.