Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunţă că DNA a clasat o plângere penală făcută de consilierii PSD împotriva sa privind programul ”Termoficare de la Soare”, care prevedea montarea de panouri fotovoltaice şi pompe de căldură la mai multe blocuri din Capitală. Ea spune că va repune acest proiect pe ordinea de zi a Consiliului Local.

Clotilde ArmandFoto: AGERPRES
  • „O nouă victoriei împotriva consilierilor USL. După ce PNL a pierdut în fața mea în instanță, acum e rândul PSD”, a scris Clotilde Armand pe Facebook, atașând și documentul de la DNA privind clasarea dosarului.

Ancheta fusese deschisă în urma unei plângeri făcute de consilierii locali PSD și viza programul “Termoficare de la Soare” privind montarea pe imobile de panouri fotovoltaice și pompe de căldură.

  • „Plângerea penală a PSD a fost făcută în luna august 2022, când eram în fază avansată cu acest proiect, dar aveam nevoie de votul Consiliului Local pentru a trece la faza următoare.
  • În luna octombrie 2022, consilierii PSD și PNL au distrus întregul program, prin mai multe amendamente votate la unison. L-au redus la un simplu proiect -pilot pentru doar 2 (două!) blocuri, în condițiile în care aproximativ 130 de asociații de proprietari și-au dat acordul (au semnat deja contractele de mandat) să intre în programul “Termoficare de la Soare”, susține Armand.

Ea spune că va repune acest proiect pe ordinea de zi a Consiliului Local, chiar dacă a fost respins de mai multe ori, chiar și la ultima ședință, și că le va face plângeri penale consilierilor locali care o „hărțuiesc cu tot felul de sesizări închipuite”.