Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei, deschis vineri, este organizat de grupul de firme care organizează festivalurile Untold și Neversea. Cum au ajuns aceste firme să organizeze evenimentul? Primarul Ciprian Ciucu a declarat pentru HotNews.ro că aceștia au depus vara trecută o cerere de ocupare a cuvei lacului, cerere care a fost aprobată. Primăria Sectorului 6 primește 50.000 de euro pentru ocuparea cuvei lacului, practic taxa de ocupare a domeniului public, tariful pe mp fiind stabilit de Consiliul General, pentru terenurile din domeniul public.

Targ de Craciun Sectorul 6 -7Foto: Hotnews

”Vara trecută am primit o cerere de la organizatorii Untold, să ocupe cuva lacului, care era nefolosită iarna, pentru organizarea târgului. Le-am aprobat cererea. Primim 50.000 de euro taxa pentru ocuparea domeniului public, conform taxei pe mp stabilite de Consiliul General, și ei își asumă întreaga investiție și cheltuielile pentru târg, investiția se ridică la peste 1 milion de euro, ce mi-au spus ei”, a explicat Ciucu.

Întrebat de ce nu a făcut o procedură de achiziție pentru organizarea târgului, ca să se înscrie mai multe firme, poate să vină cineva cu o ofertă mai bună, primarul spune că avea deja această ofertă.

”Nu am făcut o procedură de achizție pentru că aveam această ofertă din partea lor, care era mai convenabilă. Deja era acoperită nevoia. Legea îți permite asta, nu era nevoie de achiziție publică. Ei se ocupă de tot, noi nu plătim nimic. Din cei 50.000 de euro pe care îi încasăm pentru ocuparea domeniului public și din sponsorizări pătim artiștii, acele concerte care se vor desfășura pe perioada târgului”, a explicat Ciucu. Acesta spune că alte primării au dat milioane de lei din buget pentru organizarea târgurilor de Crăciun.

Organizatorii târgului își recuperează o parte din bani din închirierea căsuțelor.

Luminițele din parc nu fac obiectul acestui contract, ele fiind montate și închiriate de Primăria Sectorului 6.

O firmă din grupul de companii deținute de organizatorii festivalurilor Untold și Neversea vrea să ia în concesiune Parcul Izvor pe tot parcursul anului, pentru a organiza acolo evenimente, o zonă cu mâncare și băuturi și o zonă de shopping. Propunerea de concesionare a fost transmisă într-o scrisoare adresată consilierilor generali și deoacamdată este doar ce își dorește compania respectivă. Propunerea a fost făcută în vară, dar după crticile extrem de dure din spațiul public, a rămas doar la stadiul de propunere.