Ciorile care fac mizerie în Parcul Cişmigiu ar putea fi alungate cu păsări de pradă special antrenate în acest scop, a anunţat, joi, viceprimarul Capitalei Horia Tomescu.

Ciori in Parcul CismigiuFoto: Facebook viceprimarul Horia Tomescu

El spune că, după ani de zile de când problema mizeriei lăsată de păsări în Cișmigiu a rămas fără rezolvare, sunt testate soluții pentru a alunga păsările din parc.

Potrivit acestuia, în cadrul studiului ”Ciorile din Grădina Cișmigiu. Vecini cu aripi”, proiect câștigător în cadrul secțiunii de bugetare participativă, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti a desfășurat o acțiune cu caracter experimental.

  • ”Vrem să verificăm eficiența metodelor de izgonire a păsărilor care murdăresc aleile, băncile și locurile de joacă, cu ajutorul păsărilor de pradă dresate special în acest scop. Astfel, zona parcului a fost survolată de păsări răpitoare antrenate de specialiști să sperie și să gonească populația de păsări ce revine zi de zi în Cișmigiu”, a scris pe Facebook viceprimarul Horia Tomescu.

Ciorile sunt o problemă nerezolvată de ani de zile în Parcul Cișmigiu, care arată deplorabil - alei crăpate, excremente de pasăre peste tot, locuri de joacă stricate.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, declara recent că situația în care se află Parcul Cișmigiu este cauzată și de ciori și porumbei, el susținând că în Cișmigiu nu este chiar așa dezastru cum se plâng bucureșteniii, mai ales că se face curățenie în fiecare dimineață.

  • ”Este, aşa cum a fost ani de zile. Pentru că nu s-a găsit de ani de zile o soluţie pentru problema ciorilor şi a porumbeilor, se curăţă în fiecare dimineaţă, tot ce înseamnă alee, tot ce înseamnă bancă.
  • Merg o dată la două săptămâni, trec prin Parcul Cişmigiu, nu este ceea ce mi-aş dori eu să fie Parcul Cişmigiu, mai sunt lucruri de făcut, dar nu e dezastrul pe care îl aud”, spunea primarul Capitalei la Digi 24.