Aproape jumătate din apartamentele racordate la sistemul centralizat de încălzire din București au probleme cu furnizarea apei calde și căldurii. Cele mai mari probleme sunt în Sectoarele 2 3 și 5. Cauza: două avarii la magistrale și o avarie la CET Progresu.

Avarie RADETFoto: Hotnews / Clarice Dinu

Potrivit aplicației Termoenergetica, 51% din sistemul de termoficare nu funcționează normal, la 12% dintre imobile apa caldă și căldura fiind oprite de tot, iar la aproape 39% agentul termic este sub parametri, adică vine apa caldă, dar e mai mult rece.

”Avem Sectorul 5 pe roșu, adică sunt probleme mai mari deoarece de ieri un cazan de la CET Progresu a suferit o defecțiune, se va remedia în 2-3 zile. Mai avem o avarie în Militari care se remediază astăzi și o avarie pe magistrala 3 sud, care se va remedia tot azi. În felul acesta putem prelua energia din CET Sud ca să dăm în Sectoarele 2 și 3. Sectoarele 2 și 3 în acest moment sunt deficitare, nu sunt oprite, adică vine apă călâie, nu este în parametri. În Sectorul 5 agentul termic este oprit. Avariile pe magistrale s-au produs ieri, avaria de la CET Progresu cam de o săptămână”, a explicat pentru HotNews.ro directorul Termoenergetica, Claudiu Crețu.

Situația defalcată pe Sectoare este următoarea:

  • Sectorul 1 - 42 imobile nu au deloc apă caldă și căldură, 93 primesc agent termic sub parametri;
  • Sectorul 2 - circa 1.400 de blocuri primesc agent termic sub parametri;
  • Sectorul 3 - circa 1.775 de blocuri primesc agent termic sub parametri, 35 de imobile nu primesc deloc;
  • Sectorul 4 - circa 160 de blocuri primesc agent termic sub parametri, 26 de imobile nu primesc deloc;
  • Sectorul 5 - 700 de blocuri nu primesc deloc agent termic;
  • Sectorul 6 - circa 350 de blocuri nu primesc deloc apă caldă și căldură, iar 200 primesc agent termic sub parametri.