Începând de luni este funcțional semaforul provizoriu de pe Şoseaua Antiaeriană, de la intersecţia cu strada Cojocaru Elena şi Vasile, a anunțat Primăria Capitalei. Măsura vine la capătul câtorva săptămâni de proteste ale locuitorilor din zona unde un tânăr de 19 ani a fost omorât recent pe trecerea de pietoni. Reamintim că oamenii din zonă cer de 10 ani municipalității, fără succes, să pună semafoare la toate trecerile de pietoni de pe Șoseaua Atiaeriană, unde au loc frecvent accidente rutiere.

Semafor Soseaua AntiaerianaFoto: Primaria Capitalei

Luni, Primăria Capitalei a anunțat pe Facebook că Administraţia Străzilor a finalizat lucrările de conectare la sursa de electricitate şi continuă procedura legală pentru amplasarea semafoarelor permanente.

Municipalitatea reamintește că ”pentru montarea permanentă a unui semafor trebuie urmaţi paşii legali prevăzuţi de legislaţia în vigoare, respectiv: obţinerea avizului Comisiei Tehnice de Circulaţie (care a fost emis), realizarea studiului de fezabilitate, aprobarea indicatorilor tehnico-economici, proiectarea şi execuţia”.

Astfel, semaforul provizoriu va funcționa până la finalizarea procedurilor legale pentru montarea celor patru semafoare aprobate deja pentru trecerile de pietoni de pe Șoseaua Antiaeriană.

Cetățenii din zona Șoseaua Antiaeriană din Sectorul 5 au protestat în fiecare seară, timp de 3 săptămâni, pe trecerea de pietoni unde un băiat de 19 ani a murit.

Protestul a început în mod spontan în seara de 11 octombrie, când un tânăr de 19 ani a murit călcat de o mașină pe trecerea de pietoni. De atunci, circa 30-40 de oameni au ieșit în fiecare seară și au trecut continuu pe trecerea de pietoni ca să atragă atenția asupra problemei.

Oamenii spun că pe trecerile de pietoni de pe strada Antiaeriană au loc frecvent accidente, iar din 2012 au făcut demersuri la Primăria Capitalei să pună un semafor cu buton de comandă pentru pietoni, însă fără rezultat.

Citește și: Rezistența de pe Șoseaua Antiaeriană. De ce n-a pus primăria un semafor