Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunţat că a făcut o plângere penală la DNA împotriva fostului viceprimar Dan Cristian Popescu, pentru modul abuziv în care acesta ar fi făcut presiuni asupra angajaților să demoleze ilegal panourile publicitare ale contracandidaților săi.

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2Foto: Adi Iacob / HotNews
  • „Am trimis la DNA o plângere penală împotriva fostului viceprimar Dan Cristian Popescu.
  • Sesizarea are la bază un raport al corpului de control care spune că, în mod abuziv, a făcut presiuni asupra aparatului de specialitate să demoleze ilegal panourile publicitare ale concurenţilor domniei sale.
  • Iată cum, într-un mod simplu, “Profu de mate” a demonstrat cum se pot înmulţi zerourile.
  • Sunt convins că DNA va înţelege demonstraţia”, a scris Mihaiu pe Facebook.

HotNews.ro a scris în luna mai a anului trecut că potrivit datelor de la Registrul Comerțului, firma de panotaj Euromedia Group SA are următorii acționari: firma STALEX PR & MEDIA EVENTS SRL (circa 75%), cu sediul în Sat Cornu de Jos, Comuna Cornu, și pe George Nicolaie (circa 25%). STALEX PR & MEDIA EVENTS SRL îl are ca acționar unic pe Nanu Ștefan Alexandru. Acesta este fiul primarului din Cornu, fost vicepreședinte la TSD Prahova, apropiat de Vlad Cosma și Sebastian Ghiță, după cum a relatat presa de-a lungul timpului.

Firma Euromedia, de la Dan Cristian Popescu la Sebastian Ghiță

În 2012, Grupul slovac JOS Media House a vândut Euromedia Group către un grup privat de investitori români, potrivit unui comunicat de presă al Euromedia Group. Cine erau misterioșii investitori?

Potrivit Paginademedia.ro, actionarii Createlier, firma ce a cumparat Euromedia, erau Nicolaie George (25%), Costin Ciobanu (50%) si compania Environment&Sport Development SRL (25%).

Firma Environment & Sport Development era deținută, in proportii egale, de Valerie Antoinette Denise Semenescu și Ovidiu-Traian Semenescu. Numele acestuia din urma a fost legat de postul Money.ro, el asigurând, potrivit informatiilor Paginademedia.ro, finanțarea canalului de business pentru o perioadă de timp. Aceeași sursa scria ca Ovidiu Semenescu era la vremea respectivă un simpatizant al Inițiativei România Liberală și al aripii liberale anti-Crin Antonescu.

George Nicolaie era directorul agentiei de publicitate Wide Screen Media. Paginademedia.ro citează surse potrivit cărora George Nicolaie îl reprezenta, de fapt, pe Dan Cristian Popescu (fost deputat Forța Civică, viceprimar PNL la Sectorul 2, iar în prezent deputat PSD).

În 2014, o investigație realizată de ziarul Gândul dezvăluia că Euromedia Grup se afla și sub influența lui Sebastian Ghiță.

Potrivit profit.ro, în octombrie 2018, Liviu Uruc, indicat în spațiul public ca un apropiat al lui Sebastian Ghiță, a renunțat în bloc la toate acțiunile deținute atât în compania Affichage, unul dintre cei mai mari jucători din industria outdoor din România, cât și în companiile de advertising Efect Media și Topmedia Grup, la care controla majoritatea cu aproape 100% din participație. La companiile Efect Media și Topmedia Grup, Uruc a cedat participația către un acționar care este și administrator la Euromedia, Ștefan Nanu.

Dan Cristian Popescu a declarat pentru HotNews.ro că nu a fost niciodată actionar al Euromedia, nici în persoană, nici prin interpusi sau rude.