Primăria Capitalei vrea să investească aproape 1,5 miliarde lei în modernizarea spitalelor Victor Gomoiu, Alexandru Obregia, Sfânta Maria şi Filantropia, potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobați joi de Consiliul General al Municipiului București. O parte din bani ar putea veni din PNRR.

Spitalul FilantropiaFoto: Google Maps

Proiectele vizează:

  • construirea unui centru de excelenţă în oncopediatrie în cadrul Spitalului Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu. Valoarea totală a investiţiei este de 326.985.688 lei cu TVA. Este vorba despre un nou corp de clădire, cu un regim de înălţime 2S+P+5E, unde vor fi tratați lunar 1.000 de copii bolnavi de cancer.
  • construirea unui Centru de psihiatrie pediatrică în incinta Spitalului Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Alexandru Obregia. Valoarea investiției este de 60.587.323 de lei cu TVA, de acești bani urmând să fie construite două corpuri noi, unul cu 3 etaje și unul cu unul, având funcţiunea de cabinete medicale pentru tratarea copiilor prin terapie. La nivelul Capitalei nu există servicii publice de complexitate pentru specialitatea psihiatrie pediatrică, iar la nivelul Spitalului Prof. Dr. Obregia, Clinica de Psihiatrie a Copilului şi Adolescentului nu poate oferi pacienţilor minori toate serviciile de care aceştia ar avea nevoie pentru depistarea activă precoce, psihoterapie cognitiv-comportamentală, consiliere psihologică a părinţilor şi familiei, precum şi servicii educaţionale pentru copiii cu tulburări din spectrul autist şi cu tulburări de sănătate mintală.
  • construirea unui centru de transplant multi-organ în cadrul Spitalului Clinic "Sfânta Maria". Va fi construit un nou corp de spital, cu 66 de paturi, centru de imagistică, ambulatoriu cu 16 cabinete consultaţii, laborator anatomo-patologie şi laborator transplant valoarea investiției fiind 610.172.610 lei cu TVA.
  • extinderea Maternității Filantropia, cu un nou corp de clădire, cu 4 etaje, valoarea investiției fiind estimată la 453.495.787 lei cu TVA.

Primăria Capitalei va primi bani prin PNRR pentru modernizarea maternității Bucur, a anunțat săptămâna trecută, primarul general, Nicușor Dan.

„Un prim proiect pe care l-am propus a fi finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență a fost aprobat de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației: este vorba despre cererea de finanțare pentru renovarea și consolidarea corpurilor de clădire A și B ale Maternității Bucur, din str. Bucur, sector 4”, a anunțat săptămâna trecută Nicușor Dan.

Valoarea finanțării nerambursabile este de 35.355.175,99 lei, iar perioada de implementare este de 40 de luni de la semnarea contractului de finanțare.