Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, spune că nu a schimbat bordurile în Piața Unirii ci a montat prefabricate, pentru amenajarea spațiilor verzi, iar aceste lucrări nu au nevoie de avize.

Borduri Piața Unirii 1Foto: Hotnews
  • "Nu era nevoie acolo de niciun fel de aviz, pentru că e vorba de amenajare spaţii verzi, iar spaţiile verzi nu necesită autorizaţie pentru amenajare. (...) Bordurile nu au fost schimbate în niciun caz de noi.
  • Am pus nişte prefabricate, care nu sunt borduri, nişte prefabricate mai înalte, pentru că acolo avem nevoie de înălţime.
  • Pe de o parte, să protejăm spaţiul verde de maşini, să nu mai poată intra cu maşinile peste spaţiile verzi. Pe de altă parte, avem nevoie de o cantitate, de o grosime de pământ, ca să poată trăi plantele acolo. Deci nu este nimic altceva decât am făcut în tot ce înseamnă Sectorul 3, care este cel mai verde sector şi cea mai verde zonă urbană din România. Nu trebuie să mă credeţi, ideea ar fi să ieşiţi pe stradă, să vă convingeţi personal", a declarat primarul, în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit Agerpres.

Primăria Sectorului 3 a pus celebrele borduri prefabricate și reamenajează câteva zone din Piața Unirii din Capitală. Din cauza lucrărilor, semafoarele nu au funcționat, săptămâni întregi, iar traficul a fost dirijat de polițiști. Piața Unirii este în administrarea Primăriei Capitalei, iar într-un răspuns adresat HotNews.ro, reprezentanții instituției spun că Primăria Sectorului 3 nu le-a cerut acordul.

  • „Lucrările efectuate de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii fac parte din categoria celor de reabilitare (înlocuire borduri, reasfaltare, reabilitare spații verzi), astfel nu este necesar avizul Comisiei Tehnice de Circulație (care ar fi necesar în cazul modernizărilor/reconfigurărilor).
  • Acordul în acest caz (al lucrărilor făcute de Primăria sectorului 3 - n.r.) revine în sarcina administratorului drumului, care, pentru Piața Unirii, este Administrația Străzilor Bucureşti. Facem precizarea că Administrația Străzilor nu a primit nicio solicitare pentru eliberarea unui acord pentru lucrările executate de Primăria Sector 3 în zona Piaţa Unirii”, se arată în răspunsul transmis de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

Din ce se vede la fața locului, se reamenajează insulele de piatră de la trecerile de pietoni, au fost puse borduri noi, a fost adus pământ și se pare că va fi amenajată și o zonă verde.