Primăria Sectorului 4 a pus noi marcaje la intrarea în Pasajul Unirii, recent reabilitat, ca să atragă atenția șoferilor să nu depășească înălțimea maxim admisă, 3,5 metri. Măsura a fost luată după ce, de la deschidere, mai multe autocare au rămas blocate fiindcă nu au respectat limita de înălțime.

Marcaje noi Pasajul UniriiFoto: Primăria Sector 4 Bucureşti

”Noile marcaje, de culoare roșie, trasate pe partea carosabilă a celor două sensuri de circulație, au o suprafață de 5 metri pătrați fiecare și se află la o distanță de 50 de metri față de intrarea în tunel, în zone de maximă vizibilitate. Aceste măsuri au fost luate pentru ca șoferii să respecte regimul de înălțime al porților montate înaintea tunelului rutier, indicatoarele și regulile de circulație din zonă. Totodată, pentru a veni în sprijinul conducătorilor auto, înaintea celor două porți gabaritice ale pasajului existente, au fost montate alte două porți de presemnalizare, la o distanță de 30 de metri față de intrările în pasaj”, a transmis instituția.

Noile limitatoare sunt prevăzute cu indicatoare pe care este trecută înălțimea maximă admisă, iar bara transversală a noilor porți este prevăzută cu o serie de elemente de atenționare, sub forma unei „perdele metalice.”

Mai mult, în afara acestui nou ansamblu de presemnalizare, șoferii vor fi informați și atenționați în privința limitei de înălțime din zonă și prin intermediul aplicației de navigație, WAZE, care transmite, în momentul de față, atât un avertisment grafic referitor la limita de înălțime de 3,5 metri a porților gabaritice, cât și un semnal sonor.

Toate aceste mijloace de presemnalizare, avizate, de altfel, de către Comisia Tehnică de Circulație a Capitalei, au fost instalate în urma incidentelor ce au avut loc în Pasajul Unirii, în cele două luni de zile de la redeschiderea acestuia, după finalizarea lucrărilor de punere în siguranță.

”Măsura luată de Primăria Sectorului 4 are scopul de a reduce la maximum posibil, numărul incidentelor rutiere, cauzate de nerespectarea indicatoarelor rutiere privind regimul de înălțime din zonă și a regulilor de circulație, precum și de a proteja investițiile administrației locale, realizate din fonduri publice.