Primăria Sectorului 4 a transformat un trotuar din Piața Unirii, vizavi de Hotel Horoscop, în parcare cu barieră și a betonat o parte din spațiul verde care se afla acolo. La sesizarea vecinilor, Poliția Locală din cadrul Primăriei Capitalei a cerut constructorului documentele în baza cărora a făcut lucrările pe spațiul verde, însă firma nu s-a prezentat și a fost amendată cu 100.000 lei, potrivit datelor transmise de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro. În orașele la care ne uităm cu admirație, trendul este să iei din carosabil pentru a amenaja spații pentru pietoni și bicicliști.

Trotuare reamenajate UniriiFoto: Google Maps

”Cu privire la lucrările din zona intersecției Bd. Dimitrie Cantemir cu Splaiul Unirii, executantul aflat sub contract cu Primăria Sectorului 4 a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 100.000 de lei, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului. Sancțiunea a fost aplicată pentru că reprezentanții societății respective nu au dat curs invitației polițiștilor locali de a prezenta documentația / avizele ce au stat la baza executării lucrărilor de reamenajare a spațiului verde din fața clădirii ambasadei Israelului, vizavi de Hotelul Horoscop”, se arată în răspunsul transmis de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

Am întrebat și dacă lucrările au fost executate cu respectarea legii, însă absurdul situației este că Primăria Sectorului 4 trebuie să se verifice pe sine.

”În ceea ce privește verificarea documentației în baza căreia se execută lucrările, competența verificării acesteia revine, potrivit legii, primăriei de sector”, se arată în răspunsul transmis de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

Cum atătau trotuarele înainte

Cum arată trotuarele acum

Imagini din timpul șantierului - octombrie 2022

Un caz similar lângă stația de metrou Timpuri noi

Primăria Sectorului 4 nu este la prima abatere. În luna august, copacii de pe un spațiu verde de lângă stația de metrou Timpuri Noi au fost tăiați, iar întreaga suprafață a fost asfaltată, pentru amenajarea unei parcări. Potrivit datelor transmise de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro, municipalitatea nu a emis niciun aviz de defrișare, iar firma contractată de Primăria Sectorului 4 pentru lucrări a fost amendată cu 5.000 de lei pentru tăierea ilegală a copacilor. Trotuareul a fost transformat în acces pentru parcare.

FOTO înainte și după

HotNews.ro a scris aici despre acest caz: