Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, vrea să ceară de la Ministerul Apărării terenul din spatele Stadionului Ghencea, unde în campania electorală a promis că va face o pădure urbană, ca să facă o grădină zoologică pe 60 de hectare.

Zona din spatele stadionului GhenceaFoto: Google Maps

”Aici este o solicitare pe care am făcut-o Ministerului Apărării. Vrem să cumulăm două proiecte. Există un proiect mai vechi al Primăriei, pe care nu-l susțin, dar care a fost făcut la un nivel de detaliu, care prevedea o grădină zoologică de aproximativ șaizeci de hectare, care să fie vizavi de actuala locație a Grădinii Zoologice, în Pădurea Băneasa. Asta ar fi presupus o defrișare consistentă pe care nu o susțin. În schimb, proiectul ăsta, așa cum este, își găsește locul pe terenul viran din spatele Stadionului Ghencea. Pentru asta însă, trebuie să avem acordul proprietarului terenului, care este Ministerul Apărării”, a explicat Nicușor Dan pentru HotNews.ro.

Primarul vrea să cupleze acest proiect cu un proiect de infrastructură rutieră, o străpungere între strada Brașov și Șoseaua Alexandriei.

”Această șosea trebuie să treacă tot pe un teren al Ministerului Apărării. Și discuția pe care am avut-o cu cei de acolo, de la minister, am discutat de ambele”, a explicat primarul. Deocamdată însă discuțiile nu au avut o finalitate.

În campania electorală, Nicușor Dan a promis că va face o pădure urbană de 20 de ha în spatele Stadionului Ghencea.