Trei persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT, după ce au cultivat canabis pe un teren din Piatra Neamţ, au recoltat-o în luna octombrie şi au depozitat-o pentru a vinde drogurile consumatorilor din judeţele Neamţ şi Cluj.

Muguri de canabisFoto: AGERPRES

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a transmis, sâmbătă, printr-un comunicat de presă, că procurorii DIICOT Neamţ împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ au făcut, vineri, trei percheziţii în Piatra Neamţ, într-o cauză legată de traficul de droguri de risc.

„În cauză s-a reţinut faptul că, în cursul anului 2022, trei inculpaţi au înfiinţat şi întreţinut, pe un teren viran din Piatra Neamţ, o cultură de canabis outdoor. În cursul lunii octombrie, cei trei inculpaţi au recoltat cultura şi au depozitat-o într-un imobil din localitatea Dobreni, în vederea comercializării drogurilor de risc consumatorilor din judeţele Neamţ şi Cluj”, precizează comunicatul de presă.

Sursa citată a menţionat că în urma percheziţiilor efectuate în cauză au fost descoperite şi ridicate opt kilograme de canabis.

Cele trei persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, potrivit Agerpres.