O mașină a luat foc, marți dimineață, în Pasajul Unirii din Capitală, fiind degajări mari de fum, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov. Nu sunt victime până în acest moment, potrivit sursei citate.

Incendiu Pasajul Unirii - mașina arsăFoto: ISUBIF

UPDATE 11.30: Traficul rutier s-a reluat în Pasajul Unirii, sensul de mers dinspre bd.Cantemir către str. Colței, anunță Brigada Rutieră.

10:40Incendiul a fost stins. „În pasaj și pe rampele de acces au fost aproximativ 100 de autoturisme. 20 de persoane au fost evacuate de echipele de salvatori ISUBIF”, a transmis instituția.

10:30Autoturismul se afla la jumatatea pasajului. Sunt 4 autoturisme care au ramas în pasaj și pot fi preluate de proprietari, a transmis ISUBIF.

10:15„Toate persoanele au fost evacuate din pasaj. Mai sunt doar forțele de intervenție. În autoturismul la care s-a produs incendiul erau 2 adulți si 1 copil”, a mai transmis ISUBIF. Numărul autospecialelor a fost crescut la 8.

O parte din cei blocați în pasaj au reușit să dea cu spatele și să iasă cu mașina, alții au fost evacuați pe jos și mașinile au rămas în pasaj.

10:09Imagini cu fumul din pasajul Unirii și intervenția echipajelor de pompieri și poliție:

10:07Pompierii acționează cu 5 autospeciale pentru a stinge focul. Circulația în pasaj este oprită.

Pasajul Unirii este proaspăt reabilitat de Primăria Sectorului 4. Acesta a fost închis toată vara pentru lucrări, iar circulația a fost reluată înainte de începerea anului școlar.

După deschidere însă au fost mai multe probleme, 3 tiruri blocându-se în limitatorul de înălțime de la intrarea în pasaj.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a dat asigurări că pasajul are înălțimea de 3,5m, cât scrie pe limitator și nu este mai puțin înalt după reabilitare.

Lucrările de reabilitare au costat 12 milioane de euro.

Pentru a crește vizibilitatea în tunel, au fost montate 498 de corpuri de iluminat și bandă LED pe o suprafață de 4 kilometri. Totodată, la suprafață au fost instalați 30 de stâlpi de iluminat precum și 150 de proiectoare (pe rampă), astfel încât, iluminatul în pasaj să devină un ghidaj de siguranță pentru șoferi.

  • „De asemenea, Pasajul Unirii are, în momentul de față, cel mai performant sistem de ventilație. De ultimă generație, conceput special pentru aerisirea pasajelor rutiere, precum arhicunoscutul tunel rutier Mont Blanc, ce leagă Franța de Italia, sistemul este complet automatizat și are două regimuri de funcționare.
  • Acesta este compus din 60 de ventilatoare, care intervin de îndată, în momentul în care nivelul noxelor în tunel ajunge să fie unul foarte ridicat și, totodată, evacuează fumul către zonele de ieșire, în caz de incendiu”, a mai transmis Primăria Sectorului 4.