Primarul Clotilde Armand, vrea să dea ajutoare anti-criză de 1.000 de lei cetățenilor Sectorului 1, pentru a putea trece mai ușor peste această iarnă. Banii ar urma să vină din economiile făcute la salubrizare, prin reducerea prestațiilor la jumătate.

Clotilde ArmandFoto: AGERPRES

Sprijinul financiar poate fi folosit de cetățeni pentru achiziția de panouri fotovoltaice, pompe de căldură, schimbarea de uși și ferestre și în anumite cazuri plata unor facturi la energie, a anunțat primarul Sectorului 1, într-o conferință de presă susținută luni.

”M-au întrebat mulți oameni unde sunt banii economisiți de la operatorul de salubritate care ne factura prea mult. Iată acum răspunsul meu. Avem 200 milioane lei economisiți în perioada 2021-2022 de la serviciul de salubritate și îi vom folosi astfel: toți cetățenii Sectorului 1 vor putea beneficia de un sprijin anti-criză în valoare de 1.000 lei pentru a putea trece mai ușor peste această iarnă”, a anunțat Clotilde Armand.

Primarul spune că aceasta este soluția găsită de administrația locală în lipsa unor măsuri de sprijin adoptate de către Guvernul României. ”În acest moment, o criză energetică are loc în toată Europa, în principal din cauza șantajului pe care-l face Rusia cu exportul de gaze. Toate guvernele europene, de la București la Lisabona și de la Atena la Oslo, încearcă să reducă cererea și să consolideze aprovizionarea cu energie înainte de iarnă”, a mai spus Clotilde Armand.

Pentru a acorda acest ajutor, primarul Clotilde Armand are nevoie de votul consilierilor locali.

”Lansez un apel către toate forțele politice să lase orgoliul de partid și calculele electorale la o parte și să vină în sprijinul cetățenilor votând în viitoarea ședință de consiliu local acest proiect”, a mai declarat primarul.