Primăria Sectorului 4 a încheiat două acorduri-cadru, cu o valoare maximă cumulată de circa 10 milioane de euro, pe 3 ani, pentru spectacole, conferințe, expoziții și târguri. Firmele cu care s-au încheiat acordurile-cadru sunt Stage Expert SRL și Libro Events, potrivit datelor din sistemul electronic de achiziții publice. Procedura de atribuire nu a fost licitație, ci prin procedură offline.

Daniel BăluțăFoto: AGERPRES

Potrivit datelor din sistemul electronic de achiziții publice, au fost încheiate acoduri-cadru cu 2 operatori economici:

  • STAGE EXPERT SRL: valoare 24.507.000 lei;
  • LIBRO EVENTS SRL : valoare 24.264.000 lei;

Valoarea pentru fiecare acord-cadru este maximală, asta nu înseamnă că este obligatoriu ca Primăria să organizeze evenimente de toți banii, dar poate merge până la suma maximă dacă are nevoie, pe oricare dintre contracte.

Obiectivul general al acestei achiziţii constă în asigurarea condiţiilor pentru organizarea de evenimente culturale, târguri, conferinte si expozitii pentru Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti şi Centrul European Cultural și de Tineret "Nicolae Balcescu”, se arată în documentația aferentă procedurii de achiziție.

”Obiectivul specific al acestui acord cadru constă în achiziționarea de servicii pentru organizarea de minimum 12 - maximum 24 evenimente în spații închise și minimum 24 – maximum 48 evenimente în spații deschise, într-o perioadă de 36 de luni, pentru asigurarea locației (sală pentru desfăşurarea evenimentelor), a materialelor de prezentare, a asistenţei tehnice (sonorizare, prezentare video, etc), organizarea pauzelor de cafea, servicii de interpretariat și traducere simultană, închirierea sălilor pentru evenimente, precum și amenajarea acestora, asigurarea materialelor promoționale necesare organizării evenimentelor”, se arată în documentația de atribuire.

Primăria vrea să organizeze următoarele evenimente:

  • evenimente culturale, conferinţe, expozitii – în spații închise
  • evenimente culturale în spații deschise, de tipul zilele sectorului, târg de Crăciun, târg de Paște etc

Valoarea estimată a celui mai mare contract subsecvent este de 700.000,00 lei fără TVA.

Obiectul achiziției publice îl reprezintă achiziționarea de servicii de organizare evenimente culturale care cuprind: servicii prestate de artişti, servicii sonorizare şi lumini exterior/interior, servicii de scenotehnică, servicii de animație, servicii de organizare zonă gastronomică, organizare ateliere pentru copii, organizare spectacole/concerte artistice, asigurare spectacol pirotehnic, servicii de organizare târguri, servicii de asigurare conferințe, servicii de asigurare expoziții, asigurare MC, servicii de asigurare decor în funcție de conceptul dar şi de locația unde se va desfăşura evenimentul.

Primăria Sectorului 4 a primit 4 oferte, de la Cultural Acces SRL, 360 Revolution, Stage Expert, Libro Events. Ofertele primite de la Cultural Acces SRL și 360 Revolution au fost declarate neconforme și au rămas doar cei doi câștigători.

Atribuirea contractelor subsecvente, către cei doi operatori se va face cu reluarea competiției folosind criteriul de atribuire prețul cel mai scăzut. Adică va cere de la cele două firme oferte și care va primi un preț mai bun, aceea va primi contractul, se arată în raportul procedurii de atribuire.

Cui aparțin firmele câștigătoare

Firma Stage Expert a fost înființată în 1994. În 2021 a avut o cifră de afaceri de 5,5 milioane lei și un profit net de 202.991 RON, potrivit datelor de pe platforma de verificare a firmelor confidas.ro.

Potrivit confidas.ro, firma are următorul acționariat:

  • PETROȘEL EMILIAN - 30 %
  • MANU RAYMOND - 17,5 %
  • CALIN IOANA FELICIA- 17,5 %
  • IONESCU MIHAI ANDREI - 17,5 %
  • IONESCU CLAUDIU - 17,5 %

Firma are peste 130 de contracte din bani publici. Printre instituțiile cu care are contracte se se numără: Camera Deputaților, Administrația Prezidențială, Casa Artelor - Dinu Lipatti; Centrul Cultural Expo Arte, ARCUB, Comuna Jegălia, comuna Glodeni, Centrul Judetean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ialomița, Consiliul Superior al Magistraturii, Opera Națională București, Teatrul Mic, Teatrul Masca.

LIBRO EVENTS SRL a fost înființată în 2013. În 2021 a avut o cifră de afaceri de circa 34 milioane lei și un profit net de 716.965 RON, potrivit confidas.ro.

Acțiunile companiile sunt deținute de NEAGU MIHAELA-ELENA.

Firma are peste 300 de contracte din bani publici. Printre instituțiile cu care are contracte se se numără: Administrația Grădina Zoologică, ADMINISTRATIA ȘCOLILOR , LICEELOR ȘI GRĂDINIȚELOR SECTOR 4, ANFP, CENTRUL DE RESURSE ȘI ASISTENȚĂ EDUCAȚIONALĂ AL MUNICIPIULUI BUCUREȘTI,CLUBUL SPORTIV ȘCOLAR REȘIȚA, Compania Națională Aeroporturi București SA, CJ călărași, CJ Constanța, DIRECȚIA GENERALĂ DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ ȘI PROTECȚIA COPILULUI TELEORMAN.