Primarul sectorului 2, Radu Mihaiu, îl acuză pe Nicușor Dan pe tema copacilor căzuți în urma furtunilor susținând că Primăria nu îi îngrijește corect și nici nu emite avizele necesare acestor lucrări.

Copaci cazutiFoto: IGSU

„Ieri a bătut vântul puţin mai tare în Bucureşti, şi au căzut 19 copaci. Anul acesta am avut 72 de astfel de incidente. Mai grav e că nu e o surpriză pentru nimeni. Nu e niciun secret că pomii din București nu sunt îngrijiți corespunzător (nu s-au făcut toaletări, pomii complet uscați nu au fost defrișați). E valabil în tot orașul pentru că PMB nu emite avizele necesare acestor lucrări.”, scrie Mihaiu pe pagina sa de Facebook.

Acesta spune că a obosit să tot ascundă sub preş problema reală amintind că a trimis către PMB 1328 cereri de aviz de defrişare şi/sau toaletare şi nu a primit decât punctual pentru câteva cazuri.

„Eu înţeleg că înainte s-au făcut toaletări agresive şi defrişări fără sens. Dar unele toaletări şi unele defrişări chiar sunt necesare. Nu se poate să înlocuim un exces cu un alt exces. Ne cad copacii în cap! Deja a devenit o problemă de siguranță pentru locuitorii din București.

În nenumărate rânduri am cerut primarului general să proceseze aceste cereri și să găsească o soluție. Deocamdată primim doar promisiuni. ”, spune edilul sectorului 2.