Bucureștenii din Sectoarele 2 și 3, racordați la sistemul centralizat de încălzire, primesc de duminică seară apă caldă sub parametri din cauza unei avarii la CET Sud. Reprezentanții ELCEN estimează că avaria va fi remediată până marți dimineață. Sunt afectate peste 460 de blocuri din Sectorul 2, circa 400 de imobile din Sectorul 3, peste 800 din Sectorul 4 potrivit datelor de pe site-ul Termoenergetica.

CET Sud - BucurestiFoto: AGERPRES

”CET București Sud livrează în acest moment agent termic la o temperatură de 57-59 gr C, cu aprox. 10 gr C mai puțin decât solicitarea (70 gr C) din comanda contractuală zilnică. Ieri seară, la ora 21, s-a produs un incident pe parte electrică ce a condus la oprirea în avarie a turbinei cu abur nr 3 și a cazanului nr 3 din cadrul CET București Sud, acestea devenind indisponibile”, a comunicat ELCEN, producătorul de energie termică din București.

Pentru a nu fi întreruptă furnizarea agentului termic necesar pentru alimentarea cu apă caldă a consumatorilor, sarcina termică a fost preluată de un cazan de apă fierbinte care livrează în prezent agent termic la parametrii menționați mai sus.

Societatea estimează că va livra apă caldă în parametri începând de marți dimineață.

  • ”S-a constituit imediat o echipă de intervenție formată din reparatori și electricieni în scopul efectuării măsurătorilor și a analizei de avarie. Atât analiza, cât și măsurătorile implică verificări amănunțite ale instalațiilor electrice din interiorul agregatelor energetice.
  • Verificările echipamentelor în cauză necesită un anumit interval de timp și atenție crescută, întrucât accesul în asemenea zone este dificil.
  • Facem toate eforturile să revenim cât mai repede la schema normală de funcționare.
  • Estimăm că se va livra agent termic în parametri corespunzători în cursul dimineții următoare”, a comunicat compania.