Au intrat în țară primele transporturi cu elementele componente ale tablierului metalic de la Pasajul Doamna Ghica, iar weekendul acesta vor ajunge în șantier, a anunțat primarul general, Nicușor Dan, pe pagina de Facebook.

Tablier Pasaj Doamna GhicaFoto: PMB

”După ce vor fi livrate toate piesele, începe asamblarea tablierului și punerea acestuia pe poziție. Este o etapă importantă din această lucrare deoarece tablierul metalic reprezintă 50% din obiectivul de investiții Pasaj Doamna Ghica”, a anunțat primarul Nicușor Dan.

Lucrările la pasaj sunt executate de Trustul de Clădiri Metropolitane, iar tablierul metalic este fabricat în Italia.

Structura pasajului și rampele au fost finalizate anul trecut, mai fiind de executat doar tablierul metalic, adică structura metalică a podului. După două tentative eșuate, la începutul acestui an, în ianuarie, municipalitatea a reușit să finalizeze licitația pentru tablier. Contractul a fost atribuit firmei Scandiuzzi din Italia, valoarea contractului fiind de 21,8 milioane lei, iar termenul de livrare este șapte luni și jumătate de la semnarea contractului, adică în toamnă.

Lucrările la pasajul de la Doamna Ghica au început în 2018 și aveau termen de finalizare mai 2020. Primarul Nicușor Dan a promis că pasajul va fi gata la finalul acestui an.

În luna iulie, primarul Nicușor Dan anunța că în septembrie va începe montarea tablierului metalic. Nicușor Dan a prezentat atunci și culoarea aleasă pentru tablier: alb.