Consiliul General al Municipiului București a aprobat documentația de avizare a lucrărilor și indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea peisagistică a Parcului Carol I. Investiția este estimată la 47 milioane lei, aproape 10 milioane de euro. Parcul este unul dintre cele mai frumoase și valoroase din bucurești, însă în ultimii 20 de ani Primăria Capitalei a investit foarte puțin aici, astfel că acesta s-a degradat constant.

Parcul Carol -Foto: HotNews/Catiusa Ivanov

Urmează ca Primăria Capitalei să emită autorizația de construire, apoi să se apuce de treabă. Durata lucrărilor este estimată la 3 ani.

Proiectul prevede:

  • revitalizarea și refacerea fondului dendroiogic și a spațiilor verzi
  • reabilitarea aleilor și împrejmuirile
  • reabilitarea instalațiilor și a rețelelor de iluminat public și monumental
  • restaurarea, reorganizarea și înlocuirea mobilierului urban, a locurilor de joacă și a terenurilor de sport
  • reabilitarea podurilor, fântânilor și pavilioanelor

Parcul Carol are o suprafață de 293. 702 mp și este monument istoric.

UPDATE Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, îl acuză pe Nicușor Dan că ”i-a furat” proiectul de restaurare a Parcului Carol

Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, îl acuză pe Nicușor Dan că ”i-a furat” proiectul de restaurare a Parcului Carol și că acesta a fost făcut de fapt în mandatul său.

  • ”Ce bune sunt proiectele administrației Firea când în #NoulBucurești nu s-a lucrat nimic! Minciuna și furtul continuă, încă, la aproape doi ani de la alegeri.
  • Astăzi, actualul primar general supune la vot reabilitarea Parcului Carol, un proiect lucrat în mandatul meu, ca și cum ar fi al său. L-a găsit în sertare, a pus ștampila și semnătura pe el și, gata, e al lui. Nu mă miră, a făcut așa și cu tramvaiele, cu fondurile europene pentru reabilitare termică și toate investițiile mari. Măcar de s-ar vedea ceva.
  • Proiectul de reabilitare peisagistică a Parcului Carol, introdus pe ordinea de zi a Consiliului General, a fost lucrat în anul 2019 de echipa Companiei Municipale Dezvoltare Durabilă. Da, una dintre „companiile ilegale, fără profesioniști, care nu lucrau nimic”, cum a tot spus în atacurile la adresa mea. Nicușor Dan a reevaluat acum situația după propriul interes. Proiectele lăsate de mine sunt bune, angajații profesioniști și companiile nu mai sunt chiar atât de ilegale.
  • Cum să interpretez altfel văzând că în proiectul Parcul Carol Nicușor Dan nu a schimbat nici măcar o virgulă din ce lucrase echipa mea? Asta înseamnă, evident, că proiectul e perfect, iar echipa de arhitecți, proiectanți, peisagiști a fost bună. Aceiași oameni care au fost nevoiți
  • să-și găsească alte locuri de muncă pentru că Nicușor Dan s-a încăpățânat să închidă singura companie municipală care livra proiecte la cheie, la costuri mult mai mici. Apropos, aceeași echipă a lucrat și la proiectul reabilitării Grădinii Cișmigiu, doar că acesta a avut ghinionul să fie blocat în instanță chiar de Nicușor Dan, în campania electorală”, a scris Gabriela Firea.