Lucrările de lărgire a străzii Prelungirea Ghencea, făcute de Primăria Capitalei, au avansat, însă nu există front de lucru pe tronsonul următor, Str. Râul Doamnei – Str. Valea Oltului, a scris primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu pe pagina de Facebook.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • ”Nici acum nu au fost finalizate exproprierile, inclusiv intabulările, (deși Sectorul 6 a pus o parte din bani încă de anul trecut, 10 milioane de lei) și nu a fost predat amplasamentul către compania municipală pentru a începe demolările și pentru a asigura continuarea lucrărilor.
  • Nici acum nu au fost majorați indicatorii tehnico-economici iar compania municipală (care și-a crescut capacitatea) nu are certitudinea că poate continua lucrările, costurile actuale fiind în realitate mai mari decât au fost prevăzute inițial. Îl rog pe Primarul General și direcția de Investiții a PMB să pună mai repede pe ordinea de zi a CGMB noii indicatori.
  • Proiectul inițial a fost prost întocmit de fosta administrație și are nevoie serioasă de reproiectare. Acesta este o chestiune cunoscută la nivelul PMB și este extrem de serioasă! Fără reproiectare, nu va exista front de lucru! Acum reproiectarea se face de către Energetica servicii la un cost ridicol de 2300 de lei pe lună. Este nevoie de minim 8 sau 9 proiectanți pentru această reproiectare. Rog Direcția de Investiții să le actualizeze contractul în consecință! Nu mai putem sta”, a scris Ciucu pe pagina de Facebook după o vizită pe șantier cu Cristian Hiver, directorul Trustului de Clădiri Metropolitane, compania municipală care face lucrările, și Cristian Anton, directorul SC Energetica Servicii, compania PMB care a preluat proiectarea și dirigenția de șantier.

Ciprian Ciucu spune că sunt și vești bune, s-a lucrat pe tronsonul bd. Brașov – str. Râul Doamnei, iar lucrările de utilități (apă-canal, netcity, etc.) sunt aproape gata, iar luna aceasta va fi finalizat proiectul de semaforizare și circulație.

Ciprian Ciucu spune că nu îl atacă pe Nicușor Dan și spune că a vorbit și cu primarul general și cu cei implicați, dar nu s-a întâmplat nimic.

  • ”Mă veți întreba de ce spun aceste lucruri public și nu le transmit direct PMB și domnului Primar General. Simplu, le-am spus deja repetat în privat, am participat la ședințe, am trimis adrese. A trecut timpul și nu s-a întâmplat nimic.
  • Toate aceste lucruri de mai sus nu au avut nicio legătura (nu sunt dependente) cu blocarea pentru 3 săptămâni a conturilor PMB. Am cerut PMB să schimbe contractul, fazarea lucrărilor, și să nu se aștepte după executarea liniilor de tramvai care sunt foarte scumpe si pentru care nu sunt acum bani, să prioritizeze partea rutieră, pentru că mâine-poimâine Pasajul Domenești va fi gata și va atrage și mai mult trafic. Este doar logic ceea ce le-am propus. Nu s-a întâmplat nimic.
  • Mi-aș dori mai multă aplecare pe acest mare proiect de investiții din #Sectorul 6 la nivelul Primăriei Capitalei. Sunt chestiuni administrative totuși, iar soluții deschise”, a scris Ciucu.

Primarul Sectorului 6 și președintele PNL București a spus că îl susține în continuare pe Nicușor Dan.

  • ”Nu, acesta nu este un atac la dl. Primar General, pe care PNL îl susține în continuare în Consiliul General, mai toate proiectele i-au fost și îi sunt în continuare votate. Este doar o informare și un exercițiu de transparență. Reprezint cetățenii Sectorului 6 în relația cu restul instituțiilor. Putea fi oricine primar, ministru, etc.
  • Dacă lucrurile s-ar fi mișcat sau dacă ar fi fost comunicate așa cum sunt de către PMB, aș fi tăcut mâlc. Dar așa, cum sunt blocate, e doar normal ca oamenii să știe.
  • Nu e normal să trag eu la nivelul PMB ca lucrările să se deblocheze, slavă Domnului, am ce face, avem propriile noastre lucrări. Am promis oamenilor în campanie că noi vom debloca lucrările și vreu să mă asigur că acest lucru se întâmplă”, a mai scris Ciucu.

La finalul lunii iunie, primarul general, Nicușor Dan, anunța că pe acest șantier se lucrează în două schimburi și că banii pentru exproprieri au fost consemnați în conturile proprietarilor.

  • ”Accelerăm lucrările la Prelungirea Ghencea. TCMB (Trustul de Construcții Metropolitane București) a demarat de câteva zile un program de muncă în două schimburi: primul între orele 06:00-14:30 și cel de-al doilea de la 13:00 până la 21:30.
  • În acest moment se lucrează la caseta drumului, borduri, instalația electrică de alimentare a liniei de tramvai și se pregătește turnarea betonului la fundațiile stâlpilor.
  • Mai mult, începând de azi se demarează lucrări la infrastructura liniei de tramvai dinspre Str. Brașov spre Strada Râul Doamnei, numai pe porțiunile pe care se poate asigura circulația auto pe minim o bandă”, a anunțat primarul Nicușor Dan la finalul lunii iunie.

Acesta a mai anunțat că în ceea ce privește exproprierile pentru etapa doi, de la Râul Doamnei până la ieșirea din oraș, banii au fost consemnați în conturile proprietarilor, iar demolările necesare pentru lărgirea drumului vor începe în scurt timp. Exproprierile au început cu întârziere deoarece conturile Primăriei Capitalei au fost blocate câteva săptămâni de omul de afaceri Costică Constanda.

Trustul de Clădiri Metropolitane lucrează în prezent la primul tronson, între linia tramvaiului 41 și strada Râul Doamnei, iar primarul general a promis că lucrările se vor finaliza în această vară.

Lucrările de lărgire a străzii Prelungirea Ghencea au început în septembrie 2019, iar acestea aveau termen 24 de luni, respectiv septembrie 2021.

Noua arteră va avea aproximativ 6 km, inițial era prevăzută cu cale dublă de tramvai, 2 benzi de circulație pe sens, pistă de biciclete, trotuare și spații verzi între acestea și partea carosabilă. Totodată, se va mai realiza și un nod intermodal (tramvai 41, autobuze și microbuze ale liniilor preorășenești) precum și o parcare de tip Park&Ride cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsă, ulterior, până la 500 de locuri.