Cetățenii care locuiesc lângă Parcul Grozăvești cer Guvernului, Primăriei Capitalei și Primăriei Sectorului 6 să salveze spațiul verde care ar putea fi betonat. Într-o petiție, semnată deja de 400 de persone, oamenii cer instituțiilor să recupereze bucățile de teren puse în posesie în parc, unde proprietarii doresc să construiască turnuri, dar și bucata dată Serviciului Român de Informații pentru construirea unor clădiri.

Copaci tăiați în Parcul Grozăvești - primăvara 2022Foto: Hotnews
  • ”Rugăm Primăria Capitalei și Guvernul României să transfere în proprietatea Municipiului București și administrarea Primăriei Sectorului 6, terenul din Parcul Grozăvești aflat acum în proprietatea statului și administrat de Serviciului Român de Informații.
  • SRI, ce intenționa să construiască un spital pe parcela de 10.000mp, proprietate a statului din Parcul Grozavesti, a obținut recent fonduri de la Guvern pentru construirea unui nou spital în alta locație, pe o suprafață de 5 ori mai mare în localitatea Balotești, foarte aproape de București.
  • Rugăm Primăria Capitalei sa ajute Primăria Sectorului 6 să recupereze parcelele din Parcul Grozăvești retrocedate abuziv și deținute astăzi de dezvoltatorii imobiliari, reîntregind parcul și păstrând funcțiunea de spațiu verde (neconstruibil) a terenului, așa cum figurează și azi în Planul Urbanistic General in vigoare”, se arată în petiția inițiată de "Pentru locuri de joacă și spații verzi în Grozăvești".

Oamenii cer ca parcul să fie salvat deoarece nu au locuri de joacă și spații verzi în zonă ca să meargă cu copiii.

  • ”Poate că și tu ai copii și îți imaginezi cât de greu este să nu îi poți duce la un loc de joacă într-un parc aproape de casă. Sau poate că, pur și simplu, te-ai săturat de aglomerația din extrem de puținele parcuri din București și îți dorești să avem în capitală mai multe oaze verzi în care să te poți relaxa la umbră, să socializezi, să alergi sau să scoți cățelul la plimbare.
  • Parcul Grozăvești are avantajul să se afle în imediata apropiere a stației de metrou Politehnica și ar putea deservi unui număr mare de oameni.
  • Cu toate acestea, de aproape 20 de ani stă în paragină. Este timpul să ne luăm parcul înapoi”, se mai arată în petiție.

Petiția poate fi semnată aici.

La finalul lunii martie, 49 de copaci din Parcul Grozăvești din București au fost puși la pâmânt, de pe un teren de circa 3,5 hectare. Potrivit unui răspuns transmis de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro, arborii au fost tăiați fără aviz, iar proprietarul a fost amendat cu 4.900 lei. La începutul lunii aprilie, pe teren nu mai era niciun arbore sau arbust.

Parcul a fost pus în posesie, iar proprietarii de pe bucata defrișată doresc să construiască acolo blocuri de până la 23 de etaje, potrivit unui certificat de urbanism cerut în aprilie 2020.

Citește aici mai mult.