Primarul general Nicușor Dan a anunțat că a dat în judecată MOL România, afirmând că această companie nu a plătit Primăriei Capitalei sumele prevăzute într-un contract de asociere la opt benzinării.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Am acționat în instanță firma MOL România de la care solicităm pagube materiale de aproximativ 1 milion de lei și am solicitat rezilierea contractului de asociere între municipalitate și această firmă, pentru opt locații din București”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Edilul spune că, potrivit unui contract de asociere semnat în 1995 între Consiliul Local al Municipiului București și MOL România, care a preluat drepturile și obligațiile firmei Petroli România (fostele benzinării Agip), părțile conveneau să împartă venitul rezultat din toate activitățile desfășurate, mai precis, vânzare produse petroliere și comercializare alte produse.

„Municipalității îi reveneau 2% din cifra de afaceri realizată în șapte locații (Mol Păcii, Mol Politehnică, Mol 1 Mai, Mol Olteniței, Mol Timpuri Noi, Mol Rahova și Mol Piața Muncii) și 1,7% din cifra de afaceri realizată în Mol Colentina.

În locațiile respective, Mol România a desfășurat fără să aibă dreptul, conform contractului, activități comerciale prin intermediul unor alte societăți și s-a sustras astfel de la plata către Primărie a sumelor datorate”, a acuzat Nicușor Dan.