Dacă nu aveți timp să mergeți până la mare sau vă enervează prețurile practicate, la doar o oră de București, în Călărași, la Dunăre, se află Samskara Bech, o plajă cu nisip fin, intrare lină în apă și culori ce amintesc de Cuba.

Samskara Beach, plajade la Dunăre, la o ora de BicurestiFoto: Hotnews

Plaja este privată și este de fapt un sat de vacanță, care are și restaurant, loc de joacă și căsuțe unde cei care doresc pot rămâne peste noapte.

Accesul se face prin parcul mare din Călărași, de unde luați catamaranul pentru a traversa brațul Borcea până la plajă.

Taxa de acces pentru două persoane/zi este 50 de lei și include traversarea cu catamaranul, două șezlonguri și o umbrelă.

Apa este cea din Dunăre, iar din cauza secetei în această perioadă a scăzut destul de mult, deci să nu vă așteptați să fie ca la mare, dar plaja are nisip fin, cu scoici și multe păsări. În apă a fost pusă și o geamandură, până unde doritorii pot intra în siguranță.

Pe plajă sunt cabine de schimb și dușuri. Tot pe plajă se plajă se află un beach bar, foarte colorat amenajat, de unde puteți achiziționa băuturi, iar imediat după, o terasă, unde servesc și mâncare. Prețurile sunt decente: 8 lei o bere, 6 lei o apă, 6 lei o cafea, 20 de lei o ceafă de porc, 5 lei un mic, 7-8 lei o salată. În principal restaurantul servește doar grătar, salate și catofi prăjiți, deci pentru copii foarte mici este indicat să aveți ceva de acasă.

Atât pe pagina de Facebook cât și la fața locului scrie că nu aveți voie să veniți cu mâncare și băuturi de acasă (excepție fac băuturile și mâncarea pentru copiii foarte mici). Nu este voie nici cu boxe sau cu grătare.

La marginea pădurii se află căsuțele din lemn pentru cei care doresc să rămână peste noapte. O parte dintre căsuțe au baie proprie, o altă parte nu, fiind ca niște colibe, însă este amenajată în vecinătate o baie comună și dușuri. Prețurile variază între 150 de lei și 250 lei/noapte, în funcție de dotări, dar includ și traversarea cu catamaranul plus umbrelă și șezlonguri.

În weekend este mai aglomerat, însă în timpul săptămânii sunt câteva persoane și foarte multă liniște.

Dacă v-ați săturat de plajă, și vreți puțină răcoare, puteți face o plimbare prin pădurea de lângă.

Lângă plaja Samskara se află și o plajă neamenajată, la liber, unde pot ajunge cei cu mici ambarcațiuni.