Primarul sectorului 2, Radu Mihaiu, face apel la bucureșteni să nu mai arunce gunoiul "la întâmplare" şi spune că în lacuri s-au aruncat deşeuri "cu duba": "Nu înțeleg câtă nepăsare (ca să nu zic altfel) trebuie să ai ca să arunci așa în neștire gunoi în lac".

Mizerie pe lac din BucurestiFoto: Facebook Radu Mihaiu

El afirmă, într-un mesaj postat sâmbătă pe Facebook, că de câte ori vizitează lucrările de ecologizare a salbei de lacuri se îngrozește văzând cât gunoi a fost aruncat acolo:

  • "Nu înțeleg câtă nepăsare (ca să nu zic altfel) trebuie să ai ca să arunci așa în neștire gunoi în lac. Nu înțeleg cum le-a dat prin cap să transforme bădărănia în afacere.
  • Nu înțeleg cum naiba “foștii” s-au făcut că plouă în timp ce sectorul pe care îl conduceau devenea o bombă ecologică.
  • În lac s-a aruncat cu duba. Aici a ajuns gunoiul de care n-ați știut cum să scăpați când ați renovat apartamentul. Și ați sunat un băiat care “căra moloz”. Era mai ieftin. Iar acum plătim cu dobândă usturătoare niște “ciupeli” din trecut".

Mihaiu mai spune că ecologizarea lacurilor va fi dusă până la capăt, pentru a scoate tot gunoiul din lacurile din sector, dar că trebuie "să înțelegem că gunoiul nu se poate băga sub preș la nesfârșit":

  • "Să înțelegem că dacă ne furăm căciula singuri rămânem fără ea.
  • Nu mai aruncați gunoiul la întâmplare, vă rog. Pe stradă, în spațiul verde sau în lac. Ne costă pe toți mai devreme sau mai târziu."