Primăria Sectorului 6 va moderniza strada Belșugului, o stradă de circa 800 de metri, între bd Iuliu Maniu și Drumul Ciorogârla, care nu este asfaltată pe o bună parte din suprafață, dar unde s-au construit blocuri de până la 10 etaje.

Strada Drumul BelșuguluiFoto: Google Maps

Potrivit studiului de fezabilitate și indicatorilor tehnico-economici aprobați de Consiliul Local, marți, modernizarea străzii va costa circa 6,4 milioane lei.

”Având în vedere starea tehnică a amplasamentului, considerăm că reabilitarea sistemului rutier va aduce beneficii importante prin eliminarea poluării, prafului, băltirii apelor pluviale, prin înfrumuseţarea amplasamentului şi implicit dezvoltarea zonei. În prezent, destinatia străzii este de drum public, fiind utilizat pentru accesul la proprietățile din zonă. Drumul Belsugului este cuprins intre bulevardul Iuliu Maniu si Drum Ciorogarla, avand o lungime rezultata in urma geometrizarii de 775,57 ml si o latime a partii carosabile cuprinsa între 3,50 si 6,00 m”, se arată în anexele proiectului de hotărâre aprobat.

Se estimează că lucrările de modernizare vor dura 8 luni.

Consiliul Local Sector 6 a aprobat marți și un alt proiect de hotărâre, prin care se solicită Consiliului General al Municipiului București emiterea unei hotărâri pentru aprobarea declanșării procedurii de expropriere pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică „Drumul Belşugului”, adică bucățile de teren care se suprapun peste traseul noului drum.

Despăgubirile se ridică la 3.697.674 lei fără TVA, urmând să fie expropriate următoarele imobile: 3.673 mp teren, 2 mp construcţii și garduri în lungime de 507 ml.