Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, reacționează la anunțul DNA privind urmărirea penală a predecesorului său Daniel Tudorache, într-un dosar de abuz în serviciu cu un prejudiciu enorm - 944 de milioane de lei - vizând stabilirea tarifelor pentru firma de salubrizare Romprest. Reamintim că Armand s-a aflat în conflict deschis cu Romprest din cauza tarifelor percepute, iar scandalul a dus la oprirea salubrizării în sector, în vara anului trecut.

Clotilde ArmandFoto: Agerpres

Într-un mesaj postat pe Facebook, Clotilde Armand susține că în perioada următoare va face toate demersurile pentru a recupera prejudiciul stabilit de DNA în acest caz, iar banii vor fi investiți în reconstrucția Sectorului 1.

Redăm integral mesajul lui Clotilde Armand:

  • "Am citit comunicatul DNA în legătură cu acuzațiile din dosarul Romprest, confirmă 100% tot ce am dezvăluit public în ultimii ani despre marele furt din perioada administrațiilor conduse de Andrei Chiliman și de Dan Tudorache. Prejudiciul record de 1 miliard de lei, bani furați de la locuitorii Sectorului 1, explică foarte bine de unde aveau resurse financiare PSD și PNL pentru campaniile mediatice demarate împotriva mea. De asemenea, dezvăluie mizele pentru care o parte dintre consilierii locali PNL și PSD din Sectorul 1 s-au transformat în avocați ai firmei Romprest, atunci când se discuta despre modificarea sau rezilierea contractului cu compania de salubrizare.
  • Asta nu veți auzi la televiziunile care ne linșează mediatic de aproape 2 ani de zile pentru că ne-am permis să ne luăm de firmele transpartinice, asta înseamnă să impui reforme adevărate. La începutul luptei noastre au fost mulți jurnaliști de bine care au încercat să transforme demersul nostru împotriva acestui grup infracțional organizat de la toate nivelurile (administrativ și politic) în ceva banal. S-a încercat banalizarea răului, s-a dus în derâdere lupta noastră cu Mafia. În perioada următoare vom face toate demersurile pentru a recupera prejudiciul în acest caz, iar banii îi vom investi în reconstrucția Sectorului 1".

Fostul primar PSD al Sectorului 1 Daniel Tudorache, actual deputat, este urmărit penal de DNA, alături de patru foști directori din primărie, într-un dosar de abuz în serviciu cu un prejudiciu enorm - 944 de milioane de lei - vizând stabilirea tarifelor pentru firma de salubrizare Romprest.

Acuzațiile pe care DNA i le aduce lui Daniel Tudorache în noul dosar

  • "În cursul anului 2012 s-ar fi procedat, cu încălcarea legii, la ajustarea tarifelor aferente contractului de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza administrativă a Sectorului 1 București, încheiat în anul 2008.
  • S-ar fi acceptat la plată facturi cu tarifele ajustate în anul 2012 și la un moment ulterior unei decizii executorii a Curții de Conturi care solicitase în 2016 recuperarea sumelor achitate în plus.
  • În perioada mai 2017-16.09.2019, în contextul demersurilor efectuate de societatea comercială pentru modificarea tarifelor serviciului de salubrizare, care face obiectul contractului de delegare menționat, Unitatea Administrativă Teritorială Sector 1 ar fi fost indusă în eroare prin prezentarea ca adevărată a împrejurării mincinoase reprezentată de cuantumul cheltuielilor pe care se fundamentează solicitările societății de modificare a tarifelor. Acest lucru s-ar fi realizat în scopul obținerii pentru societatea comercială a unui folos patrimonial injust, în condițiile în care cheltuielile din evidența contabilă ce trebuiau luate în calcul în procedura de modificare a tarifelor angajate nu ar fi reflectat realitatea, fiind inferioare celor indicate de societate în fundamentările tarifelor modificate".

Conform procurorilor DNA, prin aceste demersuri ar fi fost creat un prejudiciu Sectorului 1 București în cuantum de 944.575.696 lei, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit în același cuantum pentru societatea respectivă.