Intersecțiile Șoseaua Colentina - Șos Fundeni - Șos Andronache - str. Gherghiței și intersecția Piața Libertății vor fi reconfigurate și modernizate, a anunțat primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, pe pagina de Facebook.

Intersecția Șoseaua Colentina cu Șoseaua FundeniFoto: Google Maps
  • ”A fost publicat în SEAP caietul de sarcini pentru a achiziționa serviciile de elaborare DALI (documentații de avizare a lucrărilor de intervenții). Termenul limită de depunere a ofertelor este 24 august. Cele două intersecții pe care le vom reconfigura sunt importante pentru fluidizarea traficului în zone aglomerate din București.
  • De exemplu, în prima intersecție se întâlnesc patru artere foarte aglomerate: șos. Colentina, șos. Fundeni, șos. Andronache (care face legătura între Centura București și cartierul Colentina) și str. Gherghiței (care face legătura între Autostrada A3 București - Ploiești și șos. Colentina)”, a scris Nicușor Dan pe pagina de Facebook.

Documentația DALI va sta la la baza întocmirii proiectului tehnic pentru execuția lucrărilor.

Șoseaua Colentina - Șos Fundeni - Șos Andronache - str. Gherghiței este una dintre cele mai aglomerate din oraș deoarece Șoseaua Colentina este una dintre principalele intrări/ieșiri din oraș spre/dinspre E 85, care leagă Bucureștiul de zona de Nord a țării, iar mai nou, în această intersecție se descarcă o parte din traficul de pe A3.