35 de proiecte au fost admise la concursul de bugetare participativă organizat de Primăria Sectorului 6. Concurenții au avut idei ingenioase, între care: Picturi murale cu vopsea care purifică aerul, Pereți vegetali și grădini verticale, Zilele Vecinilor, Roboțica verde-roz, Trotuare sigure lângă școli, Pumptrack pentru bicicliști, Portofel medical online portabil.

Pereti vegetaliFoto: Primaria sector 6

Cele mai populare 6 propuneri de proiecte, care adună cele mai multe voturi de la cetățeni, vor fi declarate câștigătoare și vor fi implementate de Primăria Sectorului 6, care va aloca pentru fiecare până în 200.000 de lei (1,2 milioane de lei în total).

În această dimineață s-a dat „start vot!”. Timp de o lună, până la 8 august, cetățenii vor putea vota câte un singur proiect din fiecare categorie. Mai exact, o persoană va putea alege o singură dată maximum 5 idei, întrucât categoria Digitalizare nu are proiecte eligibile. Singura condiție pentru votanți este să se afle pe raza Sectorului 6 și să permită accesul la locație în momentul în care intră pe platforma bugetareparticipativă.primarie6.ro.

Proiectele înscrise în concurs sunt următoarele:

Bugetarea participativă este un program derulat de Primăria Sectorului 6, prin care locuitorii au fost invitați să vină cu inițiative și idei de proiecte benefice pentru comunitatea din care fac parte.

Astfel, în perioada 4 aprilie – 4 mai, au fost depuse 67 de proiecte, încadrate în 6 categorii:

  • Sociale și/sau sănătate;
  • Infrastructură stradală, mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației;Protecția mediului;
  • Amenajare de spații verzi, locuri de joacă;
  • Educaționale, culturale, sportive;
  • Digitalizare.

În perioada 5 mai – 21 iunie, o comisie de evaluare formată din specialiști ai Primăriei și consilieri locali a analizat cele 67 de proiecte depuse și a validat 35 dintre ele, pe considerente legate de cost, timp de execuție, detalii tehnice etc. Validarea s-a făcut conform criteriilor de eligibilitate prevăzute în Regulamentul procedurii.