În septembrie începe montarea tablierului de la pasajul Doamna Ghica, a anunțat joi primarul general, Nicușor Dan. Edilul spune că primele componente vor fi livrate în luna august. Nicușor Dan a prezentat și culoarea aleasă pentru tablier: alb.

Tablier Pasaj Doamna GhicaFoto: PMB

”Așa va arăta tablierul metalic ce va fi montat pe podul de la Doamna Ghica, aflat în construcție în sectorul 2 al Capitalei. Am optat pentru o culoare standard, potrivită acestui gen de investiție. Firma italiană care realizează lucrarea va trimite luna viitoare primele componente ale tablierului, iar în septembrie vom începe montajul. Revin cu informații după ce sosește primul transport”, a scris Nicușor Dan.

Structura pasajului și rampele au fost finalizate anul trecut, mai fiind de executat doar tablierul metalic, adică structura metalică a podului. După două tentative eșuate, la începutul acestui an, în ianuarie, municipalitatea a reușit să finalizeze licitația pentru tablier. Contractul a fost atribuit firmei Scandiuzzi din Italia, valoarea contractului fiind de 21,8 milioane lei, iar termenul de livrare este șapte luni și jumătate de la semnarea contractului, adică în toamnă.

Lucrările la pasajul de la Doamna Ghica au început în 2018 și aveau termen de finalizare mai 2020. Primarul Nicușor Dan a promis că pasajul va fi gata la finalul acestui an.