Organizatorul „Festivalului Nostalgia” a fost amendat cu 26.000 de lei pentru zgomot și distrugerea spațiului verde în Parcul Izvor, dar și folosirea neautorizată a spațiului verde. Amenda a fost dată de Poliția Locală a Municipiului București.

Parcul Izvor 1Foto: Hotnews

”Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București a finalizat controlul efectuat, la sfârșitul săptămânii trecute, în Parcul Izvor din Capitală, cu prilejul desfășurării evenimentului cultural „Festivalul Nostalgia”. Concluziile: organizatorul a încălcat normele de protecție a mediului și pe cele de conviețuire socială, tulburând liniștea publică a locuitorilor din zonă”, a transmis Poliția Locală.

Astfel pentru folosirea neautorizată și distrugerea spațiului verde din parc, organizatorul festivalului a fost sancționat contravențional cu amendă de 20.000 lei.

  • ”Totodată, potrivit Legii 24/2007 privind privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor, acestuia i s-a pus în vedere readucerea spațiului verde la starea inițială.
  • De asemenea, polițiștii locali ai D.G.P.L.C.M.B. au mai constatat că, pe durata celor trei zile de festivalul, nivelul muzicii difuzată prin folosirea instalațiilor de sonorizare a depășit frecvent nivelul maxim admis de lege.
  • Pentru disconfortul creat locuitorilor zonei, organizatorul a fost sancționat contravențional, în fiecare noapte de concert, conform Legii 61/1991, cu amenzi în valoare totală de 6.000 de lei”, a transmis Poliția Locală.