Parcarea de la Arena Națională, care are 1.300 de locuri, va fi transmisă din administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti în cea a Administraţiei Străzilor, în vederea întreţinerii şi exploatării, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat miercuri de Consiliul General. Asta înseamnă că, în sfârșit, va putea fi folosită și de cetățenii din zonă, nu doar de cei care participă la evenimentele organizate pe stadion.

Arena NationalaFoto: Federico Pestellini / Panoramic / Bestimage / Profimedia

USR Bucureşti transmite prin intermediul unui comunicat că parcarea din incinta Arenei Naţionale ar urma să fie deschisă pentru populaţie din luna septembrie.

Potrivit unui comunicat transmis de USR București, parcarea ar urma să fie deschisă pentru riverani în luna septembrie.

  • "Locuitorii Sectoarelor 2 şi 3 susţin acest lucru de mai mulţi ani, iar noi am preluat această propunere şi o punem în practică. Reuşim astăzi acest lucru! Consilierii USR au interpelat executivul şi au insistat pe rezolvarea aspectelor juridice şi administrative pentru realizarea Autorizării PSI, realizarea recepţiei de lucrări. În 30 de zile, parcarea trebuie preluată oficial de Administraţia Străzilor.
  • Apoi, conform contractului de delegare, Compania Parking va deschide parcarea. Dacă totul merge conform planului, din septembrie locuitorii din Sectoarele 2 şi 3 vor avea la dispoziţie această parcare", a transmis USR București.

Primaria Capitalei a inaugurat parcarea supraterana de la stadionul National Arena în 2012. Aceasta a costat circa 44 milioane lei.