Societatea de Transport București STB SA a introdus în luna iunie controlori ”în civil”, care nu poartă vestele albastre cu însemnele CONTROL – STB SA, așa cum era obișnuit până acum publicul călător.

HotNews.roFoto: Hotnews

Scopul acestei acțiuni este de a determina toți călătorii să circule cu titlu de călătorie valabil și de a elimina situațiile în care aceștia achitau călătoria doar la vederea vestelor de control, spun reprezentanții companiei.

Pentru a nu exista suspiciuni cu privire la calitatea de controlor, echipele de supracontrol, dețin următoarele documente, obligatoriu a fi prezentate călătorilor:

  • Legitimația de control, ce conține poza și datele de identificare ale angajatului STB SA (nume, prenume și numărul de serviciu);
  • Card de identitate (card de operator cu aplicație de control activă), ce conține, de asemenea, poza și datele de identificare ale angajatului STB SA (nume, prenume și numărul de serviciu), prin intermediul căruia controlorii legitimații călătorie se autentifică și trec validatoarele în stare de control. Acest card nu poate fi clonat și se află în posesia angajaților doar în timpul programului de lucru.
  • Echipamentul de control pe care este instalată aplicația de verificare a cardurilor de călătorie.

”Precizăm faptul că, fără cardul de identitate, controlorii legitimației de călătorie NU pot efectua controlul. Fară echipament de control și fără card de identitate, NU se pot emite carduri de suprataxă. Mecanismele de verificare și autentificare a angajaților în procesul de verificare a titulurilor de călătorie sunt corelate, tocmai pentru a elimina posibilitatea ca alte persoane să poată efectua controlul. Prin urmare, nu vesta albastră definește un controlor de legitimații călătorie, ci documentele și echipamentele mai sus menționate”, a transmis STB.

Echipele de controlori legitimații călătorie sunt instruite ca la momentul controlului să prezinte legitimația de serviciu (cardul de operator) și delegația de control.