Garda de Mediu Timiş a amendat cu 10.000 de lei Primăria Timişoara, după ce comisarii au găsit într-un parc din zona centrală a oraşului iarba netăiată.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Garda de Mediu a dat o amendă de 10.000 de lei Primăriei Timişoara pentru că nu a curăţat iarba într-un parc, dar scopul nostru nu este să plimbăm banii dintr-o instituţie în alta, iar acest lucru l-am spus încă de la început, când am recomandat să se facă controale în această direcţie.

Din punctul meu de vedere, obiectivul a fost atins pentru că a început să se taie iarbă prin parcuri, chiar dacă în unele zone nu a fost şi curăţată”, a declarat Prefectul de Timiş, Mihai Ritivoiu pentru News.ro.

În data de 4 mai prefectul de Timiş a dat termen o lună administraţiei locale din Timişoara să tundă iarba din parcuri, însă firmele care se ocupă de acest lucru n-au curăţat vegtaţia. Astfel, reprezentantul Guvernului în teritoriul a dispus un control al Gărzii de Mediu şi Direcţiei Agricole.

Nu este pentru prima dată când Garda de Mediu amendează Primăria Timişoara. Tot în acest an, în luna februarie, Garda de Mediu a aplicat o amendă de 60.000 de lei, primăriei Timişoara, din cauza gunoaielor de pe străzi. Amenda a fost contestată.