Primăria Braşov a anunţat, joi, că a început pregătirile pentru organizarea sărbătorilor de iarnă, pentru care a alocat 900.000 de lei, iar locuitorii orașului sunt invitaţi ca în următoarea perioadă să aleagă tematica sărbătorilor, zonele din cartiere în care s-ar putea desfăşura evenimente şi să facă propuneri privind luminițele de Crăciun.

Targul de Craciun de la BrasovFoto: Hotnews

Braşovenii sunt invitaţi ca până în 21 iunie să decidă asupra tematicii sărbătorilor de iarnă, să aleagă activităţile care ar trebui să se desfăşoare în cadrul evenimentului ,,Braşov, oraş din poveste” - Târg de Crăciun, concerte, Moş Crăciun interactiv, carusel pentru copii, patinoar, târguri caritabile pentru ONG-uri, zonele din cartiere în care s-ar putea desfăşura evenimentele în perioada sărbătorilor de iarnă şi care ar fi evenimentele pe care şi le doresc în cartierul lor, spune Primăria Brașov într-un comunicat de presă transmis joi și citat de News.ro.

O altă temă asupra căreia sunt consultaţi locuitorii orașului este cea legată de iluminatul de sărbători - să propună tipul de iluminat: clasic sau cu jocuri de lumini și dacă și unde să fie extins acesta în cartiere.

Potrivit autorităţilor locale, este pentru prima dată când pregătirile pentru sezonul de iarnă încep atât de devreme, primele demersuri în privinţa acestora fiind începute încă din luna mai.

Oficialii primăriei anunţă, de asemenea, că îi vor consulta şi pe comercianţi cu privire la organizarea Târgului de Crăciun.

Municipalitatea a alocat în acest an pentru organizarea evenimentului ,,Braşov, oraş din poveste” 900.000 de lei, la care se vor adăuga sumele necesare pentru iluminatul festiv. Anul acesta, sezonul şi sărbătorile de iarnă la Braşov vor începe pe 30 noiembrie şi vor dura până pe 8 ianuarie 2023.