Spațiul public dintre Parcul Carol din București și Fântâna Zodiac este o imensă parcare, neîntreținută, iar traficul în intersecția din față este haotic și problematic pentru cei care vin pe jos în parc. Cu puțin efort, zona ar putea arăta civilizat.

Proiect câștigător Fântâna Zodiac- ilustrareFoto: Strazi pentru oameni

Grupul de inițiativă "Străzi pentru oameni" a organizat un concurs de idei pentru o alternativă la ceea ce este în prezent.

Proiectul care a câștigat concursul, unde aproape 4.000 de oameni au votat online, propune legarea fântânii de parc printr-un spațiu pietonal, înverzirea platformei betonate și amenajarea unei stații pentru transport public. Proiectul este realizat de Ionescu Dante David și Anghel Alexandru-Georgian.

”Cum ar fi o stație de tramvai și autobuz care să te lase la intrarea în Parcul Carol, într-o zonă pietonală și sigură? În prezent zona este un coșmar al circulației rutiere venite haotic din toate direcțiile. Ar putea să fie altfel. Reorganizăm și ordonăm traficul, parcarea o reașezăm fiesc, iar Fântâna Zodiac, monument istoric, o legăm printr-un spațiu pietonal de Parcul Carol. Astfel, facem bine un spațiu public valoros”, au scris reprezentanții Străzi pentru oameni pe pagina de Facebook.

Proiectul clasat pe locul II: Elena Tănase și Cristina Străianu;

Proiectul clasat pe locul III: Teodor-Nicolae Ninulescu și Yamin Shaian Nadeen