Bucharest Street Food Festival, organizat weekendul trecut pe bulevardul Kiseleff, cu susținerea Primăriei Sectorului 1, a revoltat mai mulți cetățeni din zonă, după ce mese și scaune au ajuns pe spațiul verde din parcul monument istoric, aflat în stare de degradare. Acestea au fost ridicate imediat, însă și alte obiecte de mobilier au ajuns pe spațiul verde. Dincolo de aceste reclamații, la eveniment au participat mii de oameni.

Mese și scaune în Parcul KiseleffFoto: Hotnews
  • ”Aflăm cu surprindere, dezamăgire şi frustrare că astăzi Parcul Kiseleff s-a transformat într-o imensă terasă, după organizarea evenimentului Bucharest Street Food Festival.
  • Având în vedere că Parcul Kiseleff este monument istoric protejat prin lege, Grupul de Iniţiativă Civică Kiseleff solicită ca Primaria Municipiului Bucuresti, Primăria Sectorului 1, Administratia Domeniului Public Sector 1, Directia de Cultura şi Ministerul Culturii să facă publice avizele pentru folosirea spaţiului verde în cadrul festivalului.
  • De asemeena, solicităm un punct de vedere public primarilor Clotilde Armand si Nicușor Dan”, au postat cetățenii din Grupul de inițiativă civică Kiseleff pe pagnina de Facebook.

Ei sunt de părere că amplasarea meselor şi scaunelor distruge spaţiul verde din parcul şi aşa deteriorat şi neîngrijit, iar avizarea folosirii lui în aceste scopuri este total iresponsabilă şi afectează infrastructura grădinii Kiseleff. Cetățenii au postat pe pagina de Facebook o imagine cu mesele întinse pe spațiul verde.

Primarul Clotilde Armand a comentat la postare că organizatorul nu are autorizație să facă așa ceva.

”Este total interzis ce a făcut acolo. Am luat legătura cu organizatorul și vor ridica tot ce au montat abuziv. În caz contrar voi solicita oprirea evenimentului deîndată. Ne luptăm împreună să readucem spațiul verde așa cum ar fi trebuit să arate și nu tolerez asemenea lucruri. Vă mulțumesc încă o dată pentru că mi-ați semnalat”, a scris Clotilde Armand.

Mesele au fost ridicate de acolo imediat, însă pe parcursul zilei au mai apărut pe spațiul verde din parc tot felul de obiecte.

Locuitorii din zonă au mai fost nemulțumiți de zgomot și mirosul de mici.

”Intregul Parc Kiseleff, o mare petrecere câmpeneasca cu miros de gratar, alcool si gunoaie depozitate pe iarbă. Doamna primar Clotilde Armand și domnule primar general Nicușor Dan, va invitam sa respirati cu noi mirosul de gratar!”, au mai postat cetățenii pe pagina grupului de inițiativă civică.

La finalul zilei, Clotilde Armand a scris pe pagina de Facebook că foarte mulți cetățeni au apreciat evenimentul.

”Mă bucur să văd că au venit mulți cetățeni la Bucharest Street Food Festival - eveniment susținut de Primăria Sectorului 1. Bulevardul Kiseleff a devenit pentru 2 zile capitala iubitorilor de street food. Prin astfel de inițiative încercăm să încurajăm producătorii locali să-și promoveze mai bine produsele. Știu că sunt și cetățeni nemulțumiți. Am primit asigurări din partea organizatorului care s-a angajat să nu afecteze zona protejată Kiseleff. Poliția locală este la datorie și acolo unde nu sunt respectate obligațiile organizatorului sunt aplicate sancțiuni”, a scris primarul pe pagina de Facebook.