Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunță că, începând de luni, în zona Ștefan cel Mare, în perimetrul străzilor Calea Floreasca, Vaporul lui Assan și Pasajul Obor se vor desfășura lucrări de remediere a mai multor avarii la rețeaua primară DN 700, cu o vechime de aproape 50 de ani.

Case și blocuri de locuințe în BucureștiFoto: Hotnews

Pentru efectuarea intervențiilor, va fi oprită furnizarea apei calde de consum pentru nouă puncte termice, respectiv 90 de blocuri și pentru Spitalele Colentina și Matei Balș. Termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor este vineri, 20 mai 2022, ora 24.00.

Tot în Sectorul 2, un alt șantier va fi deschis, luni, pe Șoseaua Mihai Bravu, între Șoseaua Iancului și intersecția de la Bucur Obor, pentru înlocuirea a aproximativ 100 de metri de conductă DN 600. Vechimea acestei rețele este de peste 50 de ani.

Va fi oprită furnizarea apei calde de consum pentru șase puncte termice și șase module termice, ce deservesc 71 blocuri, o industrie și Colegiul Național ”Iulia Hașdeu”. Termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor este vineri, 20 mai 2022, ora 24.00.

Și în Sectorul 1 al Capitalei, în perimetrul străzilor Calea Floreasca, Șoseaua Pipera, Bulevardul Nicolae Caramfil, acolo unde au fost deja efectuate lucrări pentru schimbarea unor cupoane de țeavă, se continuă cu intervențiile pentru remedierea mai multor avarii depistate în continuarea lucrărilor deja efectuate, la rețeaua DN 800, cu o vechime de aproape 40 de ani.

Furnizarea agentului termic pentru apă caldă pentru 10 puncte termice care alimentează un număr de aproximativ 229 de blocuri va fi sistată până vineri, 20 mai 2022, ora 24.00.

„Manevrele tehnice de golire a conductelor, aerisirile și lucrările de reparații vor fi începute încă din cursul dimineții de luni. După finalizarea tuturor tipurilor de lucrări, vor fi efectuate operațiunile de umplere a tronsoanelor de conductă. Este important de subliniat că echipele CMTEB vor lucra simultan în mai multe puncte, astfel încât pe măsură ce se vor remedia avariile, punctele termice să fie repuse în funcțiune mai repede decât termenul estimat.”, potrivit comunicatuluicompaniei.

Clienții au la dispoziție informații prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau la numărul de telefon gratuit – 0800.820.002, precum și prin aplicația Termoalert.