Atribuţiile de primar ale lui Cristian Popescu-Piedone au fost preluate de viceprimarul Mircea Nicolaidis de la Partidul Umanist Social Liberal (PPU-SL), partidul fondat de Dan Voiculescu, după ce edilul Sectorului 5 a fost condamnat definitiv, joi, de Curtea de Apel Bucureşti la 4 ani închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în dosarul Colectiv.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mircea Nicolaidis a explicat pentru Agerpres că atribuţiile de edil i-au fost delegate, întrucât anterior, prin hotărâre de Consiliu Local, a fost desemnat să le preia.

El a amintit că, potrivit noului Cod administrativ, sunt doi viceprimari, dintre care unul este desemnat de Consiliul Local să preia atribuţiile primarului în caz că aceasta se impune.

"În primul rând trebuie să ducem mai departe munca depusă până acum de domnul primar cu această echipă care s-a format aici. Noi credem că sunt schimbări vizibile în sector", a declarat viceprimarul.

Mircea Nicolaidis a adăugat că în maximum şase luni trebuie organizate alegeri pentru funcţia de primar, conform Codului administrativ.

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone - actual primar al Sectorului 5 - a fost condamnat definitiv joi de Curtea de Apel București la 4 ani de închisoare pentru abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv. Sentința vine la aproape 7 ani de la tragedia în urma căruia au murit 62 de oameni, iar alți aproximativ 150 au rămas mutilați pe viață. În prima instanță, el primise 8 ani și șase luni de închisoare.