Ciprian Ciucu, președintele PNL București și primarul Sectorului 6, îi cere primarului Nicușor Dan să urmărească mai atent ce se întâmplă cu cele două mari proiecte de investiții ale municipalității - Pasajul Doamna Ghica și lărgirea străzii Prelungirea Ghencea - în contextul în care prețurile la materiale de construcții au crescut, iar compania municipală Trustul de Clădiri Metropolitane, constructorul, acumulează pierderi uriașe ce ar putea duce la faliment și la blocarea șantierelor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ciucu a reclamat și faptul că la Prelungirea Ghencea nu s-au făcut până acum nici exproprierile pe următorul tronson, ca lucrarea să poată avansa.

  • ”Sunt extrem de îngrijorat cu ce se întâmplă pe zona de investiții. Chiar dacă acum conturile Primăriei n-ar fi blocate de omul de afaceri Constanda, cel puțin cu obiectivul Prelungirea Ghencea n-am fi fost mai departe. Nu s-ar fi avansat nici la pasajul de la Doamna Ghica.
  • Sunt două motive. Unul obiectiv și unul subiectiv. Cel obiectiv este că au crescut foarte mult prețurile la materiale și la energie, iar Trustul Metropolitan lucrează în pierdere. Au un contract care îi duce în insolvență și în faliment”, a spus Ciprian Ciucu, în cadrul unei conferințe de presă susținute la sediul PNL.

Acesta spune că Guvernul a dat o hotărâre de indexare a prețurilor la materialele de construcții, dar aceasta acoperă doar 30% din creșterea prețului, iar pentru restul primarul Nicușor Dan nu a găsit o soluție.

”De când a venit Guvernul cu această ordonanță, de o lună și ceva, nimeni nu s-a văzut cu nimeni. Directorii din primărie stau unii după alții. Adică Economicul, Investițiile, Juridicul, Compania Municipală Trustul de Clădiri Metropolitane, Energetica Servicii care face dirigenția nu se văd unii cu alții și nu caută soluții. A fost nevoie să îl sun eu pe primarul general ca să-l rog să-i aducă și să-i pună la masă. E normal așa ceva?”, a spus Ciucu.

Acesta a cerut directorilor din Primăria Capitalei și funcționarilor să caute și să-și asume soluții.

”Nu poți să vii să spui că nu ai nicio soluție. Nu ai nicio soluție, pleci acasă! Nu-ți asumi? Pleci acasă. Nu stai cu șantierele deschise ani de zile. Asta e atitudinea pe care eu o am ca primar, cu echipa mea. Și ar trebui să o aibă și Nicușor Dan. Cer directorimii din PMB să își asume funcțiile publice pe care le au și să deblocheze situația. Sau să ne lase în pace. Îi cer primarului general să urmărească mai atent ce se întâmplă cu investițiile asumate”, a spus Ciucu.

Acesta a atras atenția și asupra faptului că exproprierile de la Prelungirea Ghencea, pentru următorul tronson, nu au fost făcute.

”Am pus anul trecut 10 milioane de lei pentru exproprieri. Am zis să punem și anul ăsta 10 milioane de lei. Nu s-au făcut exproprierile. Nu e front de lucru acolo”, am mai spus Ciucu. Acesta spune că PNL îl susține în acest moment pe Nicușor Dan, dar cere mai mult focus pe investiții.

”Eu nu știu ce se întâmplă la PMB. Trag un semnal de alarmă. PNL îl susține în acest moment pe Nicușor Dan și îi asigură majoritatea. Dar cer mai mult focus pe investiții și mai puțin pe mormoloci și alte chestii. Sunt ok și alea de imagine. Dar hai să ne uităm la esențial”, a spus Ciucu.

Remarca cu mormolocii vine după ce zilele trecute primarul Nicușor Dan a făcut o vizită în Parcul Natural Văcărești, aflat în administrarea Primăriei Capitalei, și apare într-o poză cu un mormoloc în mână.