Parcarea pe care Primăria Capitalei a construit-o la capătul Șoselei Pantelimon este gata de câteva luni, dar stă în continuare închisă. Potrivit unui răspuns transmis de municipalitate la solicitarea HotNews.ro, aceasta nu este deschisă deoarece nu a fost făcută recepția, urmând să fie făcută în viitorul apropiat.

Parcare park&ride Pantelimon 6Foto: Hotnews

Municipalitatea are și datorii de circa 55 milioane de lei către constructor, dar asta nu împiedică recepția, spun reprezentanții municipalității.

”Lucrările la acest obiectiv de investiții sunt finalizate. Valoarea facturilor neachitate către constructorul parcării este în acest moment de 55.565.919, 62 lei TVA inclus, iar acest lucru nu împiedică efectuarea recepției. În perioda imediat următoare se va iniția recepția. Se așteaptă stabilirea comisiei mixte cu reprezentanți din toate instituțiile stabilite de lege pentru demararea recepției”, se arată într-un răspuns transmis marți de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

În cadrul recepției se verifică dacă proiectul autorizat a fost respectat și dacă cerințele privind rezistența la foc, trecute în avizul ISU, sunt respectate. Dacă totul este în regulă, parcarea se poate deschide.

În această primăvară, primarul general, Nicușor Dan, declara că mai așteaptă niște documente de la constructor pentru deschiderea parcării.

Parcarea are 500 de locuri, dispuse pe 3 etaje, iar la parter este amenajat un terminal STB unde să întoarcă tramvaiul, să vină microbuzele și autobuzele.

Parcarea park&ride și terminalul de transport public de la capătulul Șoselei Pantelimon sunt gata de toamna trecută, dar nu au fost deschise deoarece construcția trebuia racordată la rețeaua electrică, lucrările fiind finalizate la finalul lui 2021.

Parcarea de la capătul Șoselei Pantelimon a fost promisă de fostul primar general al Capitalei Sorin Oprescu încă din 2011. Aceasta făcea parte din proiectul de modernizare a șoselelor Iancului și Pantelimon, cu termen de finalizare în 2014.

Inițial, primăria a vrut să facă parcarea subteran, iar apoi s-a răzgândit și a decis să o facă suprateran, fiindcă este mai ieftin și încap mai multe locuri de parcare.

În plus, șantierul a fost blocat din cauza intrării în insolvență a constructorului, apoi au fost probleme cu consultantul. Apoi, s-a ajuns la concluzia că este nevoie de un plan urbanistic zonal pentru edificarea parcării și nu se poate autoriza direct. Acesta a fost aprobat abia în 2018.

În 2017, primarul Capitalei de la acea vreme Gabriela Firea promitea că lucrările vor începe în 2018, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Abia în iulie 2019, Gabriela Firea a semnat contractul pentru finalizarea lucrărilor la parcare, până atunci fiind făcută doar o groapă pentru fundație, în rest proiectul a fost blocat. Termenul de finalizare era de 12 luni. Apoi, în campania electorală, Gabriela Firea promitea că lucrările se vor finaliza în toamna lui 2020, însă toamna a trecut, a venit o altă toamnă și tot nu este gata.

Potrivit contractului, parcarea are 500 de locuri, dispuse pe 3 etaje, iar la parter este amenajat un terminal STB unde să întoarcă tramvaiul, să vină microbuzele și autobuzele.

Lucrările de execuție sunt realizate de Asocierea S.C. TIAB S.A. – S.C. TEHNOLOGICA RADION SRL – S.C. VIA PROIECT S.R.L