Parcul Universității Politehnice, așa cum este cunoscut campusul locuitorilor din zonă, se deschide publicului după un an și jumătate în care accesul cetățenilor nu a fost permis, anunță primarul Ciprian Ciucu.

Parcul PolitehniciiFoto: Facebook/Ciprian Ciucu

Parcul este de fapt campusul Universității Politehnice. Accesul cetățenilor în campus a fost oprit în noiembrie 2020 după ce vechiul protocol între cele două instituții a fost reziliat unilateral de către rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti pentru că primăria nu şi-a respectat obligaţiile, respectiv asigurarea pazei şi a curăţeniei.

De atunci cele două instituții au tot negociat cine se va ocpa de prestarea serviciului de salubrizare, paza și întreținere a zonei verzi.

  • ”Vom deschide, împreună cu rectoratul, campusul Politehnicii. Să sune trompetele! M-am străduit în ultimul an să dezvolt o relație normală, corectă și bazată pe respect și încredere cu Universitatea Politehnică din București. Consiliul de Administrație al Universității a votat astăzi protocolul cu Primăria Sectorului 6! Doamnelor și domnilor profesori, vă mulțumesc! Noi, Consiliul Local, îl vom vota pe 19 mai.
  • Imediat voi trimite ADP pentru a face pregătirile. Sper eu, ca în jur de 1 iunie să putem să asigurăm accesul locuitorilor din Sectorul 6 în generosul campus al politehnicii pentru relaxare”, a scris primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, pe pagina de Facebook.

Primăria va asigura paza cu Politia Locală, curățenia și va face diferite amenajări peisagistice.

”Dumneavoastră va trebui să respectați regulile și să întrețineți! Atât și nimic mai mult! Altfel, nu voi mai putea garanta deschiderea pe termen mediu/lung și să știți că eu răspund, mi-am pus obrazul în fața profesorilor universitari și nu trebuie să dezamăgim”, a mai scris Ciucu.