Primăria Sectorului 6 a început lucrările de amenajare a Parcului Liniei. Acesta se află în Militari și urmează practic să fie amenajată fosta cale ferată, ce deservea mai multe fabrici, și terenul adiacent, pe o lungime de 400 de metri.

Amenajare Parc Strada Liniei 15Foto: Primaria sector 6

Bucureștenii ar urma astfel să câștige 4 hectare de spațiu verde. Lucrările vor dura 1 an și costă 13,5 milioane de lei.

 • ”În sfârșit, am reușit să începem lucrările la parcul de la Cora Lujerului. A durat foarte mult să obținem acest teren fost industrial, pe care-l vom reda comunității sub formă de parc.
 • Le mulțumesc celor de la Ministerul Transporturilor și CFR, pentru că au înțeles nevoia publică a acestui proiect și sunt încrezător că toată linia va fi transformată într-un parc longitudinal, pentru că locuitorii din Militari nu au efectiv parcuri.
 • Este o zonă extrem de poluată, este principala poartă de intrare în București și oamenii nu au unde să meargă. Copiii stau cu părinții sau cu bunicii lor la bulevard și nu este normal”, a declarat Ciprian Ciucu, la demararea lucrărilor.

Pe această cale ferată ar urma să treacă însă trenul metropolitan, promis de Nicușor Dan în campania electorală. Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, spune însă că lucrările sunt reversibile, iar dacă proiectul trenului metropolitan se va implementa, băncile și restul amenajărilor se pot ridica fără probleme.

Linia ferată nu mai este de ani buni folosită.

”Eu fac lucrări care sunt perfect reversibile, pun băncuțe iarbă. Eu nu susțin proiectul trenului metropolitan, consider că este inutil. De ce? 200 de metri, pe bd. Iuliu Maniu este metrou, pe bd. Timișoara este tramvai, vom extinde linia peste Șoseaua de Centură. O asemenea investiție nu se justifică fiindcă am alternative”, a explicat Ciucu pentru HotNews.ro.

Acesta spune că Primăria Capitalei trebuie să facă un studiu de fezabilitate, astfel încăt să vadă cine va călători cu acest tren în zona respectivă, de unde până unde și dacă se justifică. ”Iau oamenii de la CET Vest, Cascadelor, Domnești, Clinceni și îi duc pe bd Vasile Milea. Dacă vin cu studiul de fezabilitate ca să justifice investiția, eu nu am nicio problemă”, a explicat Ciucu.

Primarul Sectorului 6 mai spune că proiectul este imposibil de realizat în acest mandat și până se face ar fi păcat ca acest loc să stea în paragină.

Trebuie intabulate terenurile, făcut studiu de fezabilitate, trebuie achiziționat material rulant. Proiectul este întârziat și imposibil de făcut în acest mandat. Eu nu are rost să țin acel teren 7-8 10 ani, până vor face proiectul, în mizerie. Eu le dau cetățenilor din Militari un parc”, a declarat Ciucu.

Acesta mai spune că linia de tren va împărți Sectorul 6 în două și vor fi mai multe treceri la nivel cu calea ferată cu barieră, care vor produce ambuteiaje.

Date despre proiect

 • Valoarea contractului ca urmare a licitatiei: 13.564.243 Lei, fara TVA
 • Durata de execuție: 12 luni
 • Suprafața totală faza I: 42.098 mp
 • Suprafara skate park: 1415 mp
 • Suprafata locuri de joacă pentru copii: 2532 mp
 • Suprafata loc pentru câini: 1919 mp
 • Terenuri de sport: două terenuri de baschet, un teren de fotbal
 • Iluminat, fantani dry-deck, mobilier urban
 • Pe șina de tren se va pune un deck de lemn.

Lucrarea este executata de asocierea formata din: Garden Center Grup SRL, Ro-Verde Landscaping SRL, Cris Garden SRL, Geca Impex PM SRL, DFS Centr Grup SRL.

Parcul Linei va include piste de biciclete, terenuri de baschet, skatepark, loc de joacă pentru copii, spațiu pentru câini, fântână drydeck, hamace, fotolii tip puf.

De asemenea, arborii, arbuștii și plantele perene vor fi plantați pe o porțiune de 5.000 mp din suprafața parcului.

Până la sfârșitul anului, va începe și etapa a 2-a de amenajare, care se va întinde pe aproximativ 25.000 mp și se va contiua spre Bd. Doina Cornea, fostul Vasile Milea.

FOTOGALERIE Cum arată acum zona și cum va arăta la finalul lucrărilor de amenajare