Primăria Capitalei a finalizat emisiunea de obligațiuni municipale în valoare de 555 milioane lei, primind oferte de 1,2 miliarde lei, dublu față de cât a cerut, a scris primarul general, Nicușor Dan, pe pagina de Facebook. Dobânda oferită de municipalitate a fost una foarte bună raportat la piață.

Nicusor DanFoto: Facebook/ Nicusor Dan

”Asta înseamnă că, după luni de muncă asiduă (care din păcate nu este foarte vizibilă), am recâștigat încrederea pieței financiare. Amintesc că în 2020 Primăria Capitalei a trăit rușinea istorică de a nu putea refinanța obligațiuni municipale de 555 milioane lei, fiind salvată în ultimul moment de BERD. Mulțumesc investitorilor pentru încrederea în viitorul Bucureștiului și în potențialul său de a se dezvolta. Mulțumesc partenerilor de la BRD și Raiffeisen Bank pentru facilitarea emisiunii de obligațiuni”, s scris Nicușor Dan pe pagina de Facebook.

Printre cumpărătorii obligațiunilor se află bănci importante, fonduri de investiții și fonduri de pensii, în total 21 de investitori. Obligațiunile emise au scadența la 10 ani și o rată anuală a dobânzii de 7,33%.