Primăria Sectorului 3 a început lucrările la pasajul rutier suprateran de la intersecția bd. Theodor Pallady cu str. Drumul între Tarlale. Termenul de finalizare este finalul anului, a declarat primarul Robert Negoiță, iar lucrările costă circa 38 milioane de lei și sunt făcute de una dintre firmele Primăriei - ALGORITHM RESIDENTIAL S3 - care a făcut și parcarea de pe bd. Decebal.

Pasaj PalladyFoto: Primaria sector 3

Pasajul se construiește pe bd. Tehodor Pallady, între benzile de circulație, are 340m lungime, inclusiv rampele, două benzi pe sens, iar la sol se va face un sens giratoriu.

„Am demarat lucrările de construire a podului situat la intersecția bulevardului Theodor Pallady cu Autostrada A2 și Drumul între Tarlale. Aproape zilnic aven accidente aici, avem nevoie de siguranță. De mai bine de doi ani încercăm să obținem avizele necesare demarării acestui proiect care va fluidiza circulația dinspre oraș către Constanța. Totodată, Drumul între Tarlale va avea patru benzi astfel încât din partea de nord a Bucureștiului se va putea ajunge foarte ușor la Autostrada A2”, a declarat primarul Robert Negoiță.

Pasajul suprateran care va fi amplasat central, între sensurile de circulație existente. Amenajarea la sol va cuprinde în principal reconfigurarea intersecției de tip sens giratoriu și zonele de racordare a rampelor la bulevardul Theodor Pallady, cu amenajările corespunzătoare. De asemenea, prin proiect se propune și reamenajarea sensului giratoriu de la intersecția bulevardului Theodor Palllady cu strada Baltă Albina, pentru a asigura o fluență maximă a traficului către și dinspre Autostrada A2.

Pasajul și zona sensului giratoriu de sub acesta vor fi prevăzute cu instalații de iluminat stradal și pietonal noi, cu module cu LED, cu capacități de conectivitate și comunicare performante, având la bază criteriul de eficientizare energetică a sistemului de iluminat public.

Valoarea totală a investiției este de 37.729.258,60 lei, din care 17.000.000 lei reprezintă fonduri atrase de la bugetul de stat, prin programul național Anghel Saligny. Primăria Sectorului 3 are în plan, în curând, demararea de lucrări de construcții la încă trei pasaje rutiere ce vor ameliora semnificativ traficul în punctele de maximă aglomerație ale Sectorului 3.

Robert Negoiță l-a acuzat pe primarul general, Nicușor Dan, că blochează eliberarea avizelor pentru alte două pasaje pe care intenționează să le construiască tot în regie proprie: pasajele subterane de la Mihai Bravu, la Vitan și Baba Novac.

Proiectul a fost aprobat de Consiliul local Sector 3 pe 28 mai 2020.

”Intrarea în Municipiul Bucureşti de pe Autostrada A2, pe Bulevardul Theodor Pallady, este unul din punctele de interes existente pe raza Sectorului 3. Proiectul presupune reamenajarea traficului rutier din intersecţia dintre strada Balta Albina cu Bulevardul Theodor Pallady. Luând în considerare aceste aspecte, Primăria Sectorului 3 îşi propune realizarea obiectivului de investiţii „Interconectarea sistemelor de transport auto în zona Drumul între Tarlale". Acesta presupune construirea unui pasaj suprateran, exclusiv rutier, care are rolul de a degreva intersecţia Drumul între Tarlale şi Bulevardul Theodor Pallady, precum şi amenajarea la sol aferentă acestuia, inclusiv reorganizarea circulaţiei în zona intersecţiei cu sens giratoriu”, se arată în proiectul de hotărâre prin care s-au aprobat indicatorii tehnico-economici aferenți proiectului.

Modernizarea infrastructurii rutiere presupune şi lucrări de deviere a tuturor reţelelor subterane din amplasament.